Suomen naiset lannistivat hyvällä pelillään Kroatian vahvan joukkueen lentopallon Kultaisen Euroopan liigan ottelussa Turussa. Suomi otti jo kolmannen voittonsa liigassa 3-1 (25-18, 24-26, 25-15, 25-19).

Kupittaan palloiluhallissa pelatussa ottelussa Suomi hallitsi kolmea erää vahvalla otteella ja vain kakkoserä lipsahti vieraille. 1452 katsojan yleisö eli pelissä täysillä mukana.

– Pelissä oli tunnetta niin kuin urheilussa pitääkin. Meidän pelaajat saivat siitä hyvää latausta, päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

– Meillä on laaja hyökkäysmateriaali. Ollaan lohkon paras hyökkäysjoukkue, mitä ei ennen liigan alkua olisi ehkä uskonut. Meillä on hyvä passari ja kolme, neljä hyökkääjää, jotka pystyvät tappamaan palloja.

– Kaikki on edelleen lohkossa auki ja mahdollista. Omissa käsissä.

Hakkuri Piia Korhonen jätti pelissä varjoonsa vastustajan kovan hakkurin Samanta Fabrisin. Korhonen teki 23 ja Fabris 16 pistettä.

– Fabrisin pitäminen kiinni oli yksi päätavoitteista ja se saatiin aika hyvin toteutettua. Hänellä ei ollut paras päivänsä, Korhonen toteaa.

– Me lähdettiin peliin voittamaan joka palloa ja ehkä lopputulos oli enemmän Suomen henkistä kovuutta. Me haettiin rohkeita ratkaisuja kuten esimerkiksi Salla Karhu tärkeissä paikoissa.

Suomi aloitti pelin seitsikolla, jossa passarina pelasi Kaisa Alanko, hakkurina Korhonen, yleispelaajina Karhu ja Pauliina Vilponen, keskipelaajina Laura Pihlajamäki ja Daniela Öhman sekä liberona Tiiamari Sievänen. Suvi Kokkonen tuli vaihdosta peliin mukaan ja teki hyvää jälkeä.

Suomi lähti peliin hurjalla taistelutahdolla ja otti hallinnan avauserässä. Kroatia teki paljon virheitä. Suomen hyökkäys toimi mukavasti ja hakkuri Piia Korhonen teki kuusi pistettä. Kroatian vaarallinen hakkuri Samanta Fabris oli tarkassa vartioinnissa ja sai aikaan vain neljä pistettä.

Kroatia tuli toiseen erään paljon vahvemmin kuin avauserään. Se oli jo karkaamassa selvään voittoon johtaen 23-19, mutta Suomi taisteli lopun hurjasti. Kiri ei ihan riittänyt vaan Kroatia vei erän 26-24. Molemmat joukkueet ottivat torjuntoja hyvin, Kroatia seitsemän ja Suomi viisi.

Kolmanteen erään Suomi lähti taas viemään peliä ja tekikin sen komeasti. Erän loppunumerot olivat tylyt 25-15. Suomi syötti neljä ässää ja otti kolme torjuntaa. Korhonen nakutteli kuusi pistettä.

Neljännessä erässä Kroatia roikkui tasoissa 15-15-tilanteeseen, mutta siitä Suomi rutisti lopun vakuuttavasti ja vei erän 25-19.

Suomella on vielä kaksi vierasottelua jäljellä Unkarissa ja Ranskassa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote