Suomen lentopallomaajoukkueen valmentaja on nostanut joukkueen vahvuuteen mukaan 17-vuotiaan Fedor Ivanovin. Passarilupaus on yksi nuorimmista pelaajista, jotka ovat esiintyneet miesten maajoukkueen riveissä.

Maajoukkue matkustaa viikonlopuksi Hollantiin, jossa se pelaa Alankomaita vastaan kaksi ottelua. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo odottaa viime kaudella 1. sarjan Maaningan Mahdissa ja Mestaruusliigan Pielaveden Sampossa pelanneelta Ivanovilta lupaavia otteita.

– Ivanov tuli mukaan miesten maajoukkueen harjoituksiin aivan leirin viimeisinä päivinä ja onhan se tietysti pieni yllätys, että hän on nyt mukana joukkueessa, Sammelvuo totesi lentopalloliiton tiedotteessa.

Mukana on myös 18-vuotias Niklas Breilin, joka tekee Ivanovin tavoin miesten maajoukkuedebyyttinsä. Kummatkin ovat Sammelvuon mukaan lupaavia pelimiehiä, joille on käyttöä maajoukkueen ohuella passariosastolla.

Suomen joukkuetta on nuorennettu tarkoituksella. Osa vanhasta kaartista on astunut syrjään pitkän seurajoukkuekauden jälkeen.

Vaikka Ivanov ja Breilin ovat maajoukkueeseen poikkeuksellisen nuoria, ovat Hollanin menoliput ansaittu Sammelvuon mukaan täysin vahvoilla näytöillä pelikentällä.

– Ivanov ja Breilin eivät ole joukkueessa ikänsä takia vaan kyllä kaverilla pitää olla pelitaitoja, että joukkueeseen valitaan. Meillä on yhtenä tavoitteena laajentaa porukkaa ja tämä on osa sitä. Joukkueeseen voi vielä tulla muutoksia Euroopan liigan otteluihin, Sammelvuo avasi.

Hollannin maaotteluilla on rutkasti merkitystä Suomen joukkueelle. Moni uudistuneen joukkueen jäsenistä ei ole saanut vielä paljon näin kovatasoisia maaotteluita alleen.

– Hollanti-maaottelut ovat tärkeä osa valmistautumista Kultaiseen liigaan. On tärkeää saada pojille pelikokemusta. Monella joukkueen pelaajalla ei tämän tasoisia otteluita ole takanaan.

Tällä viikolla joukkueeseen liittyvät myös keskitorjujat Sauli Sinkkonen ja Miki Jauhiainen.

Ensi viikonloppuna Mestarien liigan lopputurnauksessa pelaavaa Italialaisen Perugian joukkueen Tommi Siirilää odotetaan myös mukaan maajoukkueen kokoonpanoon. Yleispelaaja Eemeli Kouki jää kotiin Hollannin reissulta sairastelun vuoksi.

Lähde: Lentopalloliitto