Vasta 15-vuotias venäläinen Alina Zagitova voitti olympiakultaa Pyeongchangin olympialaisissa helmikuussa.

Mikäli asia riippuisi hollantilaisista taitoluistelupiireistä, näin ei kuitenkaan olisi ollut. Maan lajiväki on nimittäin toimittanut ”kiireellisen ehdotuksen” Kansainväliselle luisteluliitolle (ISU) taitoluistelun alaikärajan nostamiseksi 17 vuoteen.

Asiasta kertoi ensimmäisenä hollantilainen taitoluistelutuomari Jerome A. Prins.

– Lähetimme tänään ehdotuksen ISU:n kongressille aikuisten sarjan ikärajan nostamiseksi 17 vuoteen kaudesta 2020-2021 lähtien, Prins twiittasi.

Jeroen A. Prins

@JeroenPrinsNL
We sent in an Urgent Proposal today for #ISU #Congress in Sevilla to raise the #FigureSkating age limit for Seniors to 17, effective 2020-2021.

Tällä hetkellä ISU:n sääntöjen mukaan kansainvälisiin kilpailuihin voivat osallistua ne urheilijat, jotka ovat täyttäneet viimeistään edeltävän vuoden heinäkuun 1.päivänä 15 vuotta.

Sääntö tuli voimaan vuonna 1997 sen jälkeen, kun Yhdysvaltain Tara Lipinski voitti maailmanmestaruuden vain 14-vuotiaana.

Jos nyt ehdotettu ikärajan nostaminen toteutuisi, merkitsisi se lajissa valtavia muutoksia. Erityisesti se koskettaisi naisten taitoluistelua, jossa viimeisestä viidestä olympiakullasta kolme on voittanut alle 16-vuotias urheilija.

ISU:n kongressi järjestetään Espanjan Sevillassa 4.-8.kesäkuuta. Kokousedustajilla on tapahtumassa melkoinen kiire, sillä päivien aikana käsiteltäviä ehdotuksia odotetaan olevan yli 400.

Lähde: insidethegames.biz