Takavuosien tennistähti, aikanaan maailmanlistan ykkösenäkin ollut romanialainen Ilie Nastase on joutunut ongelmiin kotimaansa poliisin kanssa.

Nastase joutui viime perjantaina kahdesti pidätetyksi.

Ensimmäisellä kerralla hänet pysäytettiin epäiltynä rattijuopumuksesta. Nastasea yritettiin puhalluttaa tapahtumapaikalla, mutta hän kieltäytyi. Virkavallan mukaan hän oli silminnähden päihtynyt. Seurauksena oli kuljetus poliisiasemalle.

Päästyään pois poliisin suojista, päätti Nastase lähteä jälleen liikenteeseen. Tällä kertaa ajokkina oli skootteri.

Ex-tennistähdellä oli sen verran kiire, että hän ajoi punaisia päin ja joutui jälleen tekemisiin poliisin kanssa. Tällä kertaa miestä syytettiin ajokortitta ajosta, sillä ensimmäisen tapauksen jälkeen kortti oli poliisilla.

Nastase myönsi juoneensa olutta ennen ensimmäistä tapausta, mutta syyttää poliisia väkivaltaisesta kohtelusta. Hän sanoo viranomaisten heittäneen hänet maahan pidätyksen yhteydessä.

Toisella kerralla Nastase kuvattiin pilkkaamassa poliiseja ja syyttäen näiden käyttäytyvän Romanian kommunistisen ajan miliisin tavoin.

Nastase kuului maailman huippupelaajiin 1970-luvulla ja voitti muun muassa kaksi grand slam -turnausta. Uransa jälkeen hän on tullut tunnetuksi aiheuttamistaan lukuisista skandaaleista.

Lähde: AP