Skotlantilainen moukarinheittäjä Mark Dry otti tuloksellaan 73,12 pronssia huhtikuussa Australian Gold Coastilla käydyissä Kansainyhteisön kisoissa.

Ei kuulosta kovinkaan ihmeelliseltä.

Dry kuitenkin teki suorituksensa käytännössä täysin hajalla olevalla lonkalla.

Vamma vaatii leikkausta, jolloin hänelle laitettaisiin keraaminen tai metallinen lonkkaproteesi. Operaatiosta toipuminen veisi aluksi ainakin neljä-kuusi kuukautta.

Asiassa on kuitenkin vielä selvittämättömiä seikkoja.

– Kaikki on vielä vähän epävarmaa. Olemme puhuneet kirurgin kanssa ja odotamme päätöksiä miten asiassa edetään ja koska. Lisäksi on vielä ratkaisematta kuka leikkauksen maksaa ja se turhauttaa tällä hetkellä eniten, Dry kertoi BBC:lle.

Urheilijan ongelmana on, ettei hän kuulu enää Britannian yleisurheiluliiton alaisiin ohjelmiin, eikä hän tiedä kattaako Skotlannin liiton tuki tulevaa leikkausta.

Tällä hetkellä vamma haittaa heittäjän jokapäiväistä elämää. Dry kerto lonkkansa olevan ”täynnä nestettä” ja kivun ”jyskyttävää”.

– Lyhyenkin matkan käveleminen on todella kivuliasta, enkä pysty edes sitomaan kengännauhojani. Pärjään kuitenkin ihan hyvin, sillä olen tottunut jatkuvaan kipuun, mutta onhan se uuvuttavaa. Tunnen itseni todella väsyneeksi, Dry kertoo vaikeuksistaan.

Ongelmistaan huolimatta hän uskoo voivansa kilpailla Tokion 2020 olympialaisissa ja seuraavissa Kansainyhteisön kisoissa Birminghamissa 2022, mutta ensin olisi saatava lonkkaleikkauksen rahoitus kuntoon.

– Minulla on vielä voimia neljäksi vuodeksi, se on suunnitelmani, Dry vakuuttaa.