UFC:n konkariottelija Nick Diaz väitti tuoreessa TMZ:n haastattelussa, että lajilegenda Georges St-Pierren taustajoukot myrkyttivät hänen suonensisäisen tiputuspullonsa ennen heidän välistä otteluaan UFC 158 -otteluillassa.

Diazin ja St-Pierren kohtaaminen maaliskuussa 2013 oli yksi UFC:n lähihistorian suurimmista huippuotteluista. Räväkästä persoonastaan tunnettu fanien kulttisuosikki Diaz oli kärttänyt mittelöä välisarjan ylivoimaista maailmanmestaria vastaan jo miltei kaksi vuotta.

Miesten välille rakentui varsin hurja jännite, johon liittyi lukuisia tiedotustilaisuuksissa lauottuja herjoja ja uhkauksia. Jenkkitähti sai lopulta MM-ottelunsa St-Pierreä vastaan, mutta hävisi sen yksimielisellä tuomaripäätöksellä.

Amerikkalainen ei kuitenkaan niellyt tappiotaan lainkaan. Diaz väitti ottelun jälkeen joutuneensa St-Pierren leirin huumaamaksi, eikä ollut mielestään sen vuoksi kärkiottelussa parhaimmillaan.

Ranskankanadalainen mestari tyrmäsi pöyristyttävät väitteet täysin. Vaikka UFC 158:sta on kulunut jo yli neljä vuotta, ei Diaz ole mitä ilmeisemmin koskaan luopunut salaliittoteoriastaan.

Kamppailutähti toisti epäilyksensä suonensisäisen tiputuspullonsa sabotoimisesta tuoreessa TMZ:n haastattelussa. Asia tuli miehen mieleen, kun häneltä kysyttiin huhutusta ottelusta St-Pierren ja nuoremman veljensä Nate Diazin välillä.

Kalifornialaisottelija kertasi jenkkimedialle teoriansa vuoden 2013 tapahtumista. Diaz kertoi käyttäneensä monien vapaaottelijoiden aiemmin suosimaa nesteytystapaa ottelua edeltäneenä iltana palautuakseen rankasta painonvedosta.

Mies koki tiputuspullonsa suolaveden olleen myrkytetty, sillä hänelle tuli todella huono olo heti sen käyttämisen jälkeen.

– Se, joka yrittää järjestää sitä ottelua [Nate Diaz vastaan St-Pierre] ansaitsivat ison läimäisyn minulta. Ottelin sitä äijää vastaan, ja he [St-Pierren leiri] myrkyttivät tiputuspulloni jollain oudolla huumeella. Olen otellut 17 vuotta kestäneellä urallani 37 kertaa, enkä nuku koskaan kuin seitsemän tuntia. Sillä kertaa nukuin 14 tuntia. Olin vain, että mitä oikein laitoit tiputuspullooni, jätkä, Diaz vaahtosi.

Diaz otteli viimeksi Anderson Silvaa vastaan UC 183 -otteluillassa tammikuussa 2015. Mies sai vasta ottelulupansa takaisin kärsittyään vuoden mittaisen dopingpannan.