Kotimaisen keihäänheiton huippulupauksen Oliver Helanderin valmentaja Glenn Lignell kertoi Yle Urheilulle uskovansa suojattinsa voivan haastaa lajinsa huippua sitten, kunhan on saanut hieman lisää kisakokemusta.

21-vuotiaan karjaalainen yllätti yleisurheilua seuraavan kansan täräyttämällä huiman 85,46 kilometrin heiton Vantaalla Kultainen keihäs -kisassa viime lauantaina.

Huippusuoritus herätti välittömästi spekulaatiot nuorukaisen tulevaisuuden potentiaalista. Jotkut intoilivat jo siitä, että nyt Suomessa nousi vihdoin uusi keihään kärkinimien haastaja.

Helanderin mentori Lignell toppuuttelee kuitenkin puheita. Konkarivalmentaja muistutti, että huippujen hätyyttely vaatisi vielä lisää metrejä. Mies kaipaa huippulupaukselle lisää onnistuneita kisoja ennen suurempien tavoitteiden pohtimista.

– Sitten voi tulevaisuudessa haastaa kaikkein parhaimpia, jos menee hyvin. Tämä oli hyvä harppaus ja ensimmäinen kisa. Ihan terävimpään kärkeen on metrejä, mutta uskon ja toivon, että sekin väli on kurottavissa ajan kanssa, Lignell arvioi Yle Urheilulle.

Lähde: Yle (linkki alkuperäiseen uutiseen)