Positiivisen dopingtestin antanut olympiavoittaja Asbel Kiprop uskoo edelleen vahvasti olevansa syytön käryynsä. Juoksutähti odottaa lisätutkimuksien päästävän hänet pälkähästä.

Kenialaisjuoksija vakuutti tuoreessa BBC:n haastattelussa, että totuus hänen kärystään selviää ajan myötä.

– Totuus tulee esiin ja se tulee puhdistamaan nimeni ja imagoni. Se tulee olemaan myös hyväksi lajillemme, Kiprop uskotteli.

Uutisoimme aiemmin (linkki uutiseen), että Kiprop väitti dopingtestaajien kiristivät häneltä rahaa. Testaajat vaativat kenialaista maksamaan tarpeeksi sen uhalla, että hänen dopingtestinsä muuttuisi positiiviseksi.

Keskimatkojen huippujuoksija valotti BBC:lle erikoisen väitteensä taustoja. Kipropin mukaan testaajat tiedustelivat häneltä rahasta dopingtestin jälkeen vessassa.

– Luulin ensin, että se oli jokin vitsi. Hän kysyi minulta swahiliksi, että ”oletko ansainnut rahaa?” En edes ajatellut sitä aluksi lahjuksena. Ajattelin hänen pyytävän rahaa jollekin ystävälleen, ostaakseen teetä tai polttoainetta.

– Mieleeni ei tullut ollenkaan kysyä, mitä varten rahat olivat. Kuten sanoin, luulin hänen haluavan vain pienen määrän rahaa vaikkapa teetä varten, Kiprop korosti.

Lähde: BBC