Jääkiekon NHL-liigan tuomari Garrett Rank ylsi karsinnoista jatkoon golfin huipputurnauksessa US Openissa. Kiekkokonkarin mukaan saavutus on hänen golfuransa suurin hetki.

Yhdysvaltain suurimpiin arvoturnauksiin kuuluvaan kilpailuun selviää harvoin täysin tuntemattomia amatööripelaajia. Rankilla on kuitenkin takanaan varsin vahva lajitausta, josta moni ei ole kuullutkaan.

NHL-tuomari pelasi aikoinaan Waterloon yliopistossa golfstipendillä. Tehdessään jatko-opintoja Rank oli myös Kanadan golfmaajoukkueessa Mackenzie Hughesin ja Corey Connersin kaltaisten ammattilaisten rinnalla.

Palo jääkiekkotuomarointia kohtaan vei kuitenkin miehen kohti NHL:ää junioriliigojen kautta. Rank piti silti aina kiinni golfharrastuksestaan ja kehitti taitojaan niin paljon kuin kiireisten NHL-kiertueidensa aikana ehti.

Nyt edessä on hänen golfuransa suurin ja merkittävin koitos. Rankin mukaan uutinen US Openin turnauksen jatkopaikasta oli otettu hänen lähipiirissään vastaan varsin liikuttuneissa tunnelmissa.

– Olen ollut amatööri tässä lajissa niin pitkään, että maailman huippujen kanssa pelaaminen US Openissa vetää nöyräksi. Olen ylpeä itsestäni ja todella otettu tästä tilaisuudesta. Kaikki kotipuolessa olivat todella innoissaan. Veljeni oli vauhkona, äitini itki puhelimessa. On hienoa edustaa NHL:ää siellä, Rank hehkutti PGA Tourin haastattelussa.