Käänne kohussa! Olympiavoittaja lopetti taistelunsa dopingsyytöksiä vastaan – ”Luovun kamppailustani todistaa syyttömyyteni”

© Kuva: Getty Images

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia

1500 metrin juoksun olympiavoittaja Asbel Kiprop kertoi BBC:lle luopuvansa taistelustaan dopingsyytöksiä vastaan.

Uutisoimme aiemmin, että Kiprop joutui suuren dopingkohun keskiöön käryttään EPO:sta ja myönnettyään, että maksoi rahaa dopingtestaajille (linkki uutiseen).

Yleisurheilun eettinen yksikkö AIU sai selville, että Kiprop oli saanut vihjeen dopingtestiensä ajankohdasta etukäteen.

Kenialainen on väittänyt kiven kovaa, että on syytön käryynsä. Moninkertainen maailmanmestari epäilee korruptoituneiden dopingtoimitsijoiden lavastaneen hänet kostona siitä, ettei hän suostunut rahallisen kiristyksen uhriksi.

Nyt Kiprop on kuitenkin päättänyt luovuttaa taistelun tuulimyllyjä vastaan. Kenialaistähti korosti, ettei dopingkohun uusi käänne tarkoita silti syyllisyyden myöntämistä.

– Luovun kamppailustani todistaa syyttömyyteni. Ei siksi, että käytin dopingia, vaan teen tämän uhrauksen sen vuoksi, että tuen antidopingkampanjaa. Minulla ei ole rahaa oikeuskuluihin tai lääkäreitä, jotka voisivat analysoida näytteitäni, Kiprop valitti BBC:lle.

– Olen taloudellisesti liian heikko haastaakseni syyttäjääni Kansainvälistä yleisurheiluliittoa. Olen kuitenkin rikas totuudessa ja vilpittömyydessä. Tämä ei tunnu merkitsevän mitään, Kiprop harmitteli.

Lähde: BBC

Katso kaikki NBA-ottelut ilmaiseksi suorana lähetyksenä!

  • Kaikki Lauri Markkasen ottelut suorana
  • Kaikki NBA-pelit ilmaiseksi
  • Suora lähetys, ei kustannuksia