Aitajuoksijatähti Karsten Warholm onnistui sunnuntaisessa Tukholman Timattiliigan osakilpailussa mainiosti.

Norjalainen paransi sadasosalla reilu viikko sitten tekemäänsä 400 metrin aitojen Pohjoismaiden ennätystä. ”Rekordi” kirjataan nyt 47,81.

Tukholman olympiastadionilla käydyssä kilpailussa hän jäi kuitenkin jälleen – kuten edellisessä ennätysjuoksussa 31.toukokuuta Roomassa – Qatarin Abderrahman Samban varjoon.

Samba pinkoi aidatun ratakierroksen 47,41 parantaen Aasian ennätystä seitsemällä sadasosalla ja jättäen norjalaistähden kisan kakkoseksi.

Warholm oli kisan jälkeen harmissaan, kun norjalaislehti VG keskittyi upean juoksun jälkeen lähinnä kysymään syytä suureen eroon qatarilaiseen.

– Sitä on mahdotonta sanoa, haluaisin tietää mistä se johtuu (ero Sambaan), norjalainen totesi.

Warholm korosti lehdelle juosseensa vuosi sitten Tukholmassa sekunnin hitaammin kuin eilen.

Hän onkin tulevien Berliinin EM-kilpailujen ylivoimainen voittajasuosikki. Euroopan tilastossa seuraavana oleva juoksija, Turkin Yasmani Copello, on puoli sekuntia Warholmia jäljessä.