Kiina satsaa voimakkaasti tuleviin, 2022 Pekingissä järjestettäviin talviolympialaisiin.

Kainuussa sijaitseva Vuokatti Sport -urheiluopisto tiedotti tänään merkittävästä yhteistyöhankkeesta Kiinan urheiluministeriön kanssa.

Sopimuksen myötä Vuokattiin perustetaan kiinalaisille talvilajien urheiluakatemia. Hanke tuo Vuokattiin pysyvästi jopa 150 kiinalaista talvilajien urheilijaa. Keskiviikkona allekirjoitettu sopimus on 1+3 -vuotinen.

– Vuokatin näytöt suomalaisen hiihdon kehittämisessä vaikuttivat merkittävästi päätökseemme perustaa akatemia nimenomaan tänne, Kiinan urheiluministeriön talviurheilusta vastaava johtaja Hong Ping kertoo tiedotteessa.

Yhteistyösopimuksen mukaan Vuokatti Sport järjestää kiinalaisurheilijoille heidän tarvitsemansa puitteet niin valmennukseen, opetukseen kuin päivittäiseen elämiseen.

Vuokatti Sportin toimitusjohtaja Veikko Halonen korostaa kuitenkin, että kiinalainen talvilajien urheiluakatemia ei siirrä Vuokatti Sportin ydintekemisen fokusta piiruakaan.

– Vuokatti Sportin pääomistaja on edelleen Hiihtoliitto, ja meidän ensisijainen tehtävämme on tästä eteenpäinkin suomalaisen maastohiihdon edistäminen. Tällainen yhteistyösopimus on toki merkittävä taloudellinen tuki, joka mahdollistaa lisää resursseja myös ydintoimintaamme, Halonen toteaa.

Lähde: Vuokatti Sportin tiedote