Suomen miesten 4 x 100 metrin viestijoukkue avasi kilpailukauden mainiolla ajalla 39,64 Genevessä Sveitsissä.

Kovatasoisessa kilpailussa se riitti neljänteen sijaan, mutta vankisti Suomen asemia elokuisten EM-kisojen viestirankingissa.

– EM-kisoihin pääsee rankingin 16 parasta joukkuetta. Ennen tätä juoksua Suomi oli yhdestoista ja alle 39,70 aika on meille parannusta, viestijoukkueen valmentaja Petteri Jouste sanoi.

Kilpailun kaksi kärkisijaa veivät Ranska ja Britannia ajoin 38,62-38,87. Suomen nelikko juoksi järjestyksessä Eetu Rantala, Riku Illukka, Oskari Lehtonen ja Samuel Purola.

Viestijoukkueeseen tuli keväällä muutoksia, kun Samuli Samuelsson loukkaantui. Mainiosti kauden aloittanut Illukka nousi hänen tilalleen ja onnistui hyvin.

– Riku ei ollut harjoittelemassa tämän ryhmän kanssa keväällä Teneriffan leirillä, mutta hän on harjoitellut vaihtoja muuten. Ryhmässä on nyt kolme vahvaa 200 metrin juoksijaa ja se näkyy. Olen erittäin tyytyväinen, Jouste sanoi SUL:n tiedotteessa.

Tyytyväisiä olivat juoksijatkin, vaikka parantamisen varaakin jäi. Ankkurina juossut Purola pääsi varsin lähelle Sveitsiä ankkuria, joka toi kapulan kolmantena maaliin ajassa 39,50.

– Sain ensimmäisellä 60 metrillä hyvin sveitsiläistä kiinni. Sitten juoksu hyydähti. Ei mikään paras juoksu minulta, joten ainakin sen osalta joukkueen ajassa on huomattavasti parantamisen varaa, Purola sanoi.

Viestijoukkue kilpailee seuraavan kerran juhannuksena Kuortaneella ja hieman sen jälkeen Ruotsin Sollentunassa.

Lähde: SUL