Yleisurheilukesä on vasta polkaistu käyntiin, mutta suomalaisten suosikkilajissa keihäässä tehdään lähes päivittäin hurjia tuloksia.

Eilen uutisoimme Viron Magnus Kirtin sunnuntaina heittämästä uudesta maansa ennätyksestä 88,45.

Maanantaina Prahassa oli puolestaan viime vuoden MM-kisojen hopeamitalistin Jakub Vadlejchin vuoro näyttää osaamistaan.

Tsekki laittoin taululle lukemat 89,02, ja myös miehen koko sarja oli komeaa katsottavaa: 85,20- 89,02- x- 86,06 – 84,58 – x.

Näistä jokainen hyväksytty kiskaisu olisi riittänyt kisan voittoon, sillä kakkoseksi maansa ennätyksellä heittänyt moldovalainen Andrian Mardare sai parhaalle heitolleen mittaa 84,43.

Lisää hurjia tuloksia saattaa olla luvassa tänään, sillä Turussa käytävien Paavo Nurmi Gamesien keihäskilpailussa paikalla on muun muassa hurja saksalaistrio Johannes Vetter, Thomas Röhler ja Andreas Hofmann. Heistä jokainen on kiskaissut tänä vuonna yli 90 metriä.

Turussa heittäjile on tarjolla myös melkoinen erikoispalkinto. Jos kilpailun voittotulos ylittää tällä hetkellä voimassa olevan, Aki Parviaisen Suomen ennätyksen, 93,09, on palkintona siitä oma saari Turun saaristosta.

Suomalaisväriä kisaan tuovat kauden kärkituloksen (85,46) aiemmin heittänyt Oliver Helander, sekä Tero Pitkämäki ja Lassi Etelätalo.