Bellatorin ja UFC:n konkariottelija Gegard Mousasi väittää, että brasilialainen tähtiottelija Lyoto Machida siirtyi pois UFC:n riveistä paetakseen dopingtestausta.

Vapaaottelun kärkiorganisaation sopimus Yhdysvaltain antidopingjärjestön USADA:n kanssa on ravistellut promootiota. Muutaman vuoden ajan voimassa ollut sopimus on tuonut UFC:lle paljon kaivattua uskottavuutta urheilun maailmassa.

Toisaalta myös suuri määrä kovimpia tähtiottelijoita, kuten esimerkiksi Jon Jones ja Brock Lesnar ovat kärynneet kiellettyjen aineiden käytöstä toistuvasti ja saaneet pitkiä kilpailukieltoja.

Dopingsyytöksistä on tullut ajan myötä myös yleinen ase ottelijoiden ”trash talkissa”, eli vastustajien psyykkaamisessa.

Tätä taktiikkaa päätti hyödyntää hollantilaistähti Mousasi, joka esitti varsin hurjan syytöksen brassikonkari Machidan suuntaan.

– Hän on jo vanhempi, ja UFC:ssä oli paljon dopingtestausta. Katsokaa hänen fysiikkaansa, se kertoo tarpeeksi, Mousasi väitti Bloody Elbowin haastattelussa.

Machida sai marraskuussa 2016 18-kuukautisen kilpailukiellon kärähdettyään 7-keto-DHEA:sta, joka on anabolinen steroidi. Brasilialainen ilmoitti vasta jättävänsä UFC:n ja siirtyvän kilpailevan promootion Bellatorin palkkalistoille.

Lähde: Bloody Elbow