Tuleva yleisurheilun supertähti? Nuorukainen täräytti ennätyksen tasoisen ajan – ”Tulee terrorisoimaan nuorten MM-kisoja”

© Kuva: Getty Images

Jamaikalainen aitajuoksulupaus Damion Thomas ylsi alle 20-vuotiaiden maailmanennätyksen tasolle 110 metrin aidoissa ajallaan 12.99 Jamaikan nuorten mestaruuskisoissa Kingstonissa.

Thomas jakaa nyt nuorten ennätyksen Ranskan Wilhem Belocianin kanssa. Belocian on jamaikalaistähden kanssa vain toinen alle 20-vuotias maailmassa, joka on rikkonut 13 sekunnin rajan 110 metrin aitajuoksussa.

Jamaikalaisnuorukainen vakuutti Track Alerts TV:n videohaastattelussa, ettei yllättynyt ennätystuloksestaan.

– Tiesin jo etukäteen harjoitusteni ja aiempien kisojen perusteella, että voisin tehdä sen, Thomas hehkutti.

Yhdysvalloissa Louisiana Staten yliopistossa opiskeleva ja harjoitteleva aituri paljasti, että korkeampiin yliopistoaitoihin tottuminen tekivät 99-senttisillä aidoilla juoksusta astetta nopeampaa.

– Olen vetänyt yliopistoaitoja koko vuoden, joten alas tuleminen oli paljon helpompaa minulle, Thomas valotti IAAF:n verkkosivujen haastattelussa.

Aitalupaus oli yksi viime vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ennakkosuosikeista. Silloin Thomas kuitenkin kaatui kesken juoksunsa välierissä ja menetti jatkopaikkansa.

Mies nähdään heinäkuussa Tampereella tämän vuoden alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Itsevarma Thomas vakuutti olevansa valmis koitokseen.

– Itse suoritus on tärkeä. Tänä vuonna menen sinne [nuorten MM-kisoihin] taas ennakkosuosikkina. Minun on vain suoriuduttava ja jos teen sen, tiedän tulevani kotiin voiton kanssa, Thomas arvioi.

Thomasin huima nousukiito ei ole jäänyt huomaamatta huippulupauksen kotimaassakaan. Miehen fanit innostuivat hurjasta suorituksesta suuresti.

– Jamaika tulee terrorisoimaan nuorten MM-kisoja näiden kavereiden kanssa, eräs kannattaja intoili Track Alerts TV:n videon kommenttiosiossa.

Lähteet: Track Alerts TV, IAAF


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.