Olympiavoittaja Kirani James palasi vuoden tauolta kilpailukentille, ja juoksi heti ajalla 44,35 voittoajan Kingstonissa, Jamaikalla 400 metrin kilpailussa.

Huippuvauhti nosti miehen jaetulle kuudennelle sijalle kauden maailmantilastossa. Suoritus on vielä hurjempi, kun otetaan huomioon, että grenadalainen kärsii vaikeasta autoimmuunisairaudesta nimeltä Gravesin tauti.

Sairaus aiheuttaa kilpirauhasen liikatoimintaan ja voi viedä miehen fyysisen kunnon ajoittain todella heikolle tasolle. James joutui pitämään vuoden tauon kilpailu-uraltaan hakeakseen hoitoa terveydentilaansa.

– Sairaus vaikuttaa hormoneihin ja aineenvaihduntaan. Minun se vaikutti niin, että menetin painoani ja voiman lihaksistani. Kärsin myös hengenahdistuksesta ja monenlaisista muista oireista, James valotti STT:n mukaan.

25-vuotias huippu-urheilija on saanut onnekseen sairautensa oireet kuriin asianmukaisen hoidon myötä.

– Nyt sairautta hoidetaan lääkkein, James kertoi.

Lähteet: STT, Yle