Lumilautatähti Peetu Piiroinen kertoi Ylelle, että aikoo lopettaa ammattilaisuransa toistuvien loukkaantumisten vuoksi.

Olympiahopeaa halfpipessa Vancouverissa vuonna 2010 voittanut Piiroinen myönsi, etteivät paikat enää olisi kestäneet uutta rankkaa kilpailukautta.

– Suurin syy lopettamiselle on se, että kroppa ei pysy kasassa. Jatkuvasti joku paikka on rikki ja vanhat vammat verottavat vielä päälle, Piiroinen kertoi Ylelle.

30-vuotias konkarilaskija nostaa uransa suurimmaksi saavutukseksi juuri Vancouverin hopean. Mitali oli kahdeksan vuoden takaisissa talvikisoissa suomalaisten kirkkain.

Pahoista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Piiroinen paljasti, että hopeamitalikin vaati melkoisen uhrauksen. Lautailija oli kaatunut rankasti harjoitusleirillä ennen Vancouverin kisoja ja joutui laskemaan halfpipen kisan kylki puudutettuna.

– Ilman puudutusta mitalia en olisi kyllä sitä mitalia saanut. Vancouverin mitali ei tuntunut isolta hommalta silloin heti. Jälkikäteen ajateltuna se oli mahtava kokemus ja muisto. Lumilautailussa on pienestä kiinni, että saa minkä värisen mitalin tahansa, Piiroinen tunnelmoi.

Toistuvien loukkaantumisten seuraamukset ovat jääneet mietityttämään. Yli kymmenvuotisen uran laskenut hyvinkääläinen kuitenkin korosti, ettei kadu mitään.

– Ne näkyvät tänäkin päivänä, kun harrastelee tennistä ja muita lajeja. Selkä ei tykkää niistä. Enkä tiedä, miten loukkaantumiset näkyvät sitten kymmenen tai kaksikymmentä vuotta eteenpäin tästä, lautailutähti mietti.

– Toisaalta en vaihtaisi päivääkään pois. Kilpailu-ura oli hienoa aikaa, Piiroinen vakuutti.

Lähde: Yle (linkki alkuperäiseen juttuun)