Alustavat keskustelut käynnissä: Barcelona harkitsee 2030 talviolympialaisten hakemista – ”hyvä idea”

© Kuva: Getty Images
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!

Barcelona järjesti kesäolympialaiset 1992, mutta nyt ilmaan on virinnyt ajatus vuoden 2030 talviolympiakisojen hakemisesta.

Alustavia keskusteluja asiasta ovat käyneet Katalonian alueen urheilusta vastaava johtaja Gerard Figueras, sekä Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) edustajat, varapuheenjohtaja Juan Antonio Samaranch ja kattojärjestöön johtajistoon kuuluva Pere Miró.

Figueras kertoi Mundo Deportivon haastattelussa taustatoimijoiden keskustelevan seuravaksi asiasta Espanjan olympiakomitean kanssa.

Suunnitelman mukaan Barcelonassa järjestettäisiin jäälajit ja hiihto-, alppi- ja muut lumilajit läheisillä vuorilla.

– Pyreneiden ja Barcelonan ehdokkuus on hyvä idea, kuuluisan – vuosina 1980-2001 KOK:ta johtaneen – isänsä samanniminen poika Juan Antonio Samaranch totesi espanjalaiselle uutistoimisto Efelle ja jatkoi:

– Vielä on kuitenkin paljon asioita, joista on keskusteltava.

Mahdollinen olympiahaku kohtaisi todennäköisesti samankaltaisia ongelmia kuten muissakin Euroopan maissa, joissa huolta on herättänyt ainakin kisojen massiivisiksi pelätyt kulut.

Barcelonassa ongelmaksi saattaisi muodostua myös Espanjan keskushallinnon ja Katalonian alueen viimeaikaiset poliittiset jännitteet. Lisäksi kaupunki on jo kertaalleen, vuonna 2013, luopunut vuoden 2022 talvikisahausta.

Lähde: insidethegames.biz

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Tsekki - Saksa underilla!