Jämsänkosken pikajuoksukarnevaaleissa nähtiin monia onnistumisia. Kovimmasta tempusta vastasi 21-vuotias Oskari Lehtonen, joka juoksi 200 metrillä ennätyksensä 20,88, joka alitti Berliinin EM-kisojen rajan.
– Aika hyvät fiilikset on. En kuitenkaan selkeätä 21 sekunnin alitusta osannut odottaa, koska olen joutunut tykittämään hemmetisti nyt kisoja ja hakemaan rajojakin. Asennoiduin kuitenkin, että täällä on hyvät kisat.
– Katselin aiempia eriä, että monessa oli liikaa myötäistä. Nyt kuitenkin onneksi vähän tyyntyi.
– 100 metrillä odotan paljon parempaa tältä kaudelta, jotain 10,5-alkavaa. Ei oikein kiihdytys ole toiminut siinä. Jotenkin on satasella päässäkin ongelma, kun se on aina mennyt huonosti, Lehtonen summasi.
Roope Saarinen alitti ensi kerran 21 sekuntia (20.99).
– 21 sekunnin alitus kyllä yllätti täällä. Ajatuksissa EM-rajan alitus on ollut jo kauan ja nyt sain uudestaan luottoa, kun on ollut vähän epävarma olo. Kalevan kisoissa nyt ainakin tulee olemaan hyvä sauma rajan rikkomiseen, Saarinen uskoo.
Naisissa Hanna-Maari Latvala voitti 100 ja 200 metriä.
– Satasen finaalin kuuden metrin myötätuulesta ei enää alkuerään (+4,7) verrattuna ollut hyötyä, sillä juoksu tahtoi mennä lopussa takapotkuiseksi.
– Juoksu alkaa kyllä pikku hiljaa aueta. Alkukaudesta on ollut ääriolosuhteita. Toiveissa olisi pieni myötäinen. Juoksen seuraavan kerran Saksan Weinheimissa 100 ja 200 metriä, Latvala kertoo.
Lähde: Urheiluliiton tiedote