Forssan Salaman Janica Rauma alitti EM-kisojen tulosrajan ja kohensi seitsemän vuotta vanhaa 3000 metrin esteiden ennätystään lukemiin 9.51,88 Unkarin Székesfehérvárissa.

Vasa IS:n Camilla Richardsson oli sunnuntaisessa kilpailussa kolmas kotimaisella kärkiajalla 9.42,30, ja Rauma neljäs. Ennätyksellään Rauma nousi kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

Rauma, 32, on kokenut maajoukkuejuoksija, joka on viimeiset pari vuotta valmentanut itse itseään. Useiden loukkaantumisten rikkomien kausien jälkeen hän on päässyt tällä kaudella erinomaiseen kuntoon. EM-rajan rikkonut ennätyskirmaisu ei ollut edes mikään nappijuoksu.

Viimeistä edellisellä kierroksella Rauma oli kaksi sekuntia tavoiteaikaa paremmassa vauhdissa. Mutta sitten tuli ongelmia vesiesteellä.

– Pystyisin varmaan ottamaan vesiasteen molemmilla jaloilla, mutta toisessa jalassa olevan teippauksen takia olen yrittänyt opetella astumaan esteelle vasemmalla jalalla ja tulemaan alas oikealla jalalla. Nyt olin tulossa siihen väärin, ja jotenkin se veti aivot solmuun. Jouduin ikään kuin ”aitakävelemään” sen esteen yli, Rauma kertaili.

– Viimeinen kierros tuli sen verran hyvin, että ehdin alle EM-rajan.

Rauma asuu Turussa. Hän työskentelee projektitutkijana yliopistossa.

Richardssonille Unkarin kilpailu oli viimeinen ennen lyhyttä korkeanpaikan harjoitusjaksoa.

– Menen nyt St. Moritziin kahden viikon leirille ja palaan siellä perustyön pariin. Oma juoksu kulki nyt vähän huonosti, mutta olen juossut aika paljon kisoja, enkä ole niiden välissä päässyt tekemään kunnon treeniä, joten olin ehkä vähän väsynyt.

Lähde: Urheiluliiton tiedote