Korkeushyppääjä Ella Junnila liimasi kasaan sunnuntaina korkeuskarnevaaleilla repeytyneen piikkarin ja hyppäsi keskiviikkona Joensuussa elämänsä kilpailun.

Junnila ylitti 22-vuotiaiden SE:n 192, mikä rikkoi myös EM-tulosrajan (190). 19-vuotias toisen polven huippu-urheilija päätti kilpailuun hyviin yrityksiin SE-korkeudesta 194. Matkalla korkeushypyn kotimaan tilaston kaikkien aikojen kolmoseksi, Junnila rikkoi myös äitinsä Ringa Ropon ennätykset. Pituushypyn Suomen ennätystä hallussaan pitävä Ropo ylitti ulkoradoilla 186 ja hallissa 188.

– Sunnuntain vedin Virroilla lajikarnevaaleilla 11-vuotiaiden ryhmää, kun piikkari hajosi. Hyvin se saatiin liimattua kuntoon. Jaloissa oli nyt hyvä fiilis. Tuntui jo verryttelyssä, että nyt jaloista irtoaa hyvin, Junnila totesi.

Junnilan ennätys ennen Joensuun kilpailua oli 185. Sitä hän kohensi illan mittaan neljästi ylittämällä 186 ja 188 toisellaan, 190 ensimmäisellä ja 192 toisella. Kolmesta yrityksestä naisten SE-korkeudesta 194 toinen nousi korkealla ja oli lähellä onnistua.

– Se toiseksi viimeinen SE-yritys nousi hyvin, mutta siinä oli ongelmia riman ylityksen ajoituksessa, Junnila sanoi.

Junnilan 192 toi Joensuussa toisen sijan. Voiton vei Saint Lucian Levern Spencer, joka ylitti myös 192.

Lähde: Urheiluliiton tiedote.