Amatöörien EM-joukkuekisoissa miehet avasivat ensimmäisen lyöntipelipäivän parhaiten ollen viidensiä yhteistuloksella -6. Maltillinen pelisuunnitelma Saksassa toi tasaisen hyviä tuloksia koko joukkueelta eikä tuplabogeja tullut kuin yksi koko päivänä. Parhaiten onnistui Matias Honkala 68/-4, joka kirjasi korttiinsa siististi neljä birdietä ilman bogeja. Muita ihannetuloksen alittajia olivat Veeti Mähönen 70/-2 ja Aleksi Myllymäki 71/-1. Kärjessä on Englanti tuloksella -11.

– Hyvää peliä itseltäni, ja joukkue taisteli hienosti kaikin puolin. Tilanne näyttää meidän kannalta todella hyvältä, Matias Honkala kommentoi.

Pojissa aamupäivän pelaajat Saku Tuusan 72/E ja Markus Luoman 72/E johdolla nostivat Suomen joukkueen kärjen tuntumaan, mutta kova sade heikensi iltapäivän tuloksia ja pudotti sijoitusta tuntuvasti. Yhteistuloksella +11 poikien joukkue on sijalla 13. – ykkösflightiin on matkaa vain kolme lyöntiä. Tie mitalipeleihin on auki vielä monelle, sillä parin lyönnin sisässä on kahdeksan joukkuetta. Kärjessä on Espanja tuloksella -6.

– Kolme lyöntiä vaan perässä ykkösflightia, huomisaamun aikaset lähtöajat ovat meille eduksi. Nyt lepoa, kertoo valmentaja Juha Skyttä.

Naiset lyönnin päässä rajasta, tytöillä pitkä kiri edessä

Murhofin kenttä Itävallassa tarjosi ensimmäisenä lyöntipelipäivänä varsinaista birdie-iloittelua. Koko päivän parhaan suomalaistuloksen 66/-6 tykitti iltapäivällä viimeisten joukossa pelannut Kiira Riihijärvi. Myös Emilia Tukiainen onnistui alittamaan parin, 71/-1. Iltapäivän onnistumiset nostivat naisten joukkueen yhteistulokseen par, ja 11.sijalle – vain lyönti ykkösflightista. Kärjessä on Ranska tuloksella -16.

– Joukkueelta ihan hyvä päivä tulosten osalta, jokainen tarvitsee pientä tarkennusta tietyillä osa-alueilla tietysti. Kiiralta hieno kierros, tällaisia onnistumisia tarvitaan, jos tällä tasolla mielii mukaan mitalipeleihin, kertoo valmentaja Pasi Purhonen.

Purhonen kiitteli myös naisten mahtavaa joukkuehenkeä, joka huomattiin ympärilläkin.

– Meilllä on erittäin hyvä henki – kaksi toisen joukkueen pelaajaa olivat kierroksen loppuvaiheilla todenneet kaipaavansa samanlaista yhteishenkeä omiin tiimeihinsä.

– Tosi hyvät fiilikset, päivä alkoi eaglella joten siitä sai heti virtaa ja pystyi pelaamaan rennosti, kertaa Kiira Riihijärvi kierrostaan. University of Tampassa opiskeleva oululainen teki kierroksellaan kaksi eaglea ja viisi birdietä.

– Wedgejä pitää vielä parantaa jatkossa, mutta puttaaminen oli todella hyvää tänään, Riihijärvi kertoo.

Tyttöjen joukkue Ruotsissa puolestaan kaatui takaysin väyliin 16 ja 17, jotka he pelasivat yhteensä 12 yli. Kapteeni Elina Saksa vastasi päivän parhaasta tuloksesta 73/+1, mutta kolme yli 80 lyönnin kierrosta verottivat tulosta liikaa. Joukkue ovat yhteistuloksella +30 sijalla 15. Ykkösflightiin on matkaa 11 lyöntiä, joten kirittävää riittää toisena lyöntipelipäivänä. Kaikkien onnistuessa mahdollisuus mitalipeleihin on kuitenkin olemassa. Kisan kärjessä on Italia tuloksella +7.

– Tuuliset olosuhteet tekivät kentästä pitkän ja haastavan. Liikaa tuplabogeja ja isoja virheitä, kertaa päävalmentaja Fredrik Jendelid.

– Ehkä osa menee ensikertalaisten jännityksen piikkiin, keskiviikosta tulee mielenkiintoinen päivä.

– Kaikkiaan Suomen joukkueet pärjäsivät suhteellisen odotetusti, pojat paremmin. Keskiviikkona pitää saada vielä uusi vaihde silmään! Jendelid tiivisti päivän pelit.

 

Lähde: Golfliiton tiedote