Tennislegenda, ruotsalainen Mats Wilander, haluaa nähdä tulevaisuudessa jonkun muun ratkaisutavan viiden erän otteluihin kuin se, mikä nähtiin perjantaina. Etelä-Afrikan Kevin Anderson ja Yhdysvaltoja edustava John Isner väänsivät perjantaina välieräänsä 6 tuntia 36 minuuttia. Wilanderin mielestä tuo on liikaa. Hän vaatii tie-break -ratkaisujen käyttöön ottamista myös viidensissä erissä.

– Puheet tie-breakin tuomisesta viidensiin eriin ovat käynnissä ja muutosta on varmaankin tulossa, Wilander sanoi Eurosportilla.

– Draamaahan ottelu tarjosi, mutta minun mielestäni on sataprosenttisen selvää, että tie-breakit on tuotava noihin otteluihin.

Seitsemänkertainen Grand Slam -voittaja vertasi tennistä esimerkiksi jalkapalloon.

– Jos vaikka jalkapallossa pelattaisiin jatkoaikaa niin pitkään, kun maali tulisi, voisi käydä, ettei kukaan sitä maalia tekisi, koska kaikki olisivat niin puhki. Katsojilta menisi kiinnostus. Siksi jalkapallossa on rangaistuspotkukilpailut.

– Kun pelataan tuollaisia otteluja tuollaisessa ilmassa, alkaa homma olla vaarallista uupumuksen vuoksi. Täyttä hulluutta. Ei kukaan ehdota nyrkkeilyynkään sitä, että otellaan vaikka 50 erää, tyrmäkseen asti, Wilander vertaili.

Anderson voitti maratonottelun ja kohta finaalissa joko Novak Djokivicin tai Rafael Nadalin.