Otto Virtanen selvitti tiensä puolivälieriin Helsingin $15,000 ITF-ammattilaisturnauksessa keskiviikkona.

17-vuotias Virtanen kohtasi kolmanneksi sijoitetun 25-vuotiaan saksalaisen Lukas Ollertin.

Ensimmäinen erä oli todella tasaväkinen ja ratkaisua haettiin tiebreikista. Siinä saksalainen eteni jo 6-3 -johtoon, mutta niin vain Virtanen käänsi erän itselleen upean taistelun siivittämänä 12-10.

Toisessa erässä Ollertin vauhti alkoi hiipua ja samanaikaisesti Virtanen rentoutui entisestään. Suomalainen eteni nopeasti 5-0 -johtoon ja tässä vaiheessa päätti Ollert myös keskeyttää ottelun. Näin 17-vuotias Virtanen eteni puolivälieriin tuloksella 7-6(10), 5-0 rtd.

– Tänään tärkeimmät pisteet pelasin aika varmasti ja sitten sain selvitettyä vastustajan eräpallot hyvin. Huomista puolivälierää lähdetään voittamaan, pyrin olemaan terävänä heti alusta alkaen, Virtanen kommentoi.

Lähde: Tennisliiton tiedote