Listasimme aiemmin Berliinin EM-kisojen suomalaisurheilijoista viisi pahinta epäonnistujaa, mutta nyt on myös kehujen aika.

Toimituksemme valitsi viisi parasta suomalaisonnistujaa, kun joukkueen kokonaissaldo oli kisoissa kolme pistesijaa.

5. Jenni Kangas, keihäs

Heitti hienosti kauden parhaansa (59,96) EM-karsinnassa. Tulos tuli hieman yllättäen kesän muihin kisojen peilaten, eli venymistä nähtiin. Finaalissa Kankaan heittämistä häiritsi lämmittelyssä tullut jalkavamma. Naisen sijoitus oli 12:s.

4. Antti Ruuskanen, keihäs

Ruuskanen ei petä koskaan. Mies pääsee aina arvokisoissa finaaliin, vaikka heittokäsi olisi kokonaan irti. Heitti finaalissa hienosti kuudenneksi. Kauden lopuissa kisoissa voimme odottaa vielä isoa kaarta. Todellinen arvokisaratsu. Lähtökohdat olivat kisoille paljon huonommat kuin valtaosalla urheilijoista.

3. Elmo Lakka, 110m aidat

Selviytyi pika-aidoissa välieriin ajalla 13.75. Pystyi venymään välierissä omaan ennätykseensä 13.60, mutta tie nousi tällä kertaa pystyyn. Paransi vanhaa ennätystään seitsemän sadasosaa, joka on juuri sellaista suorittamista, mitä suomalaisilta kaipaisi arvokisoissa enemmän.

2. Topi Raitanen, 3000m esteet

Hankki omanlaisensa kulttiaseman suomalaisfanien silmissä rynnistämällä viiksekkäänä alkuerissä oman eränsä voittoon. Miehen oma ennätys koheni samalla yli 3 sekuntia. Kova juoksu alkuerissä nostatti odotuksia finaaliin, mutta söi myös paukkuja. Raitanen oli lopulta finaalin 8:s.

1. Miesten pikaviestijoukkue (Eetu Rantala, Otto Ahlfors, Oskari Lehtonen, Samuel Purola)

Nelikko juoksi jo alkuerissä Suomen ennätyksen (39.11), mutta se oli vasta alkua. Aluksi näytti siltä, että Suomi olisi jäänyt ensimmäisenä rannalle finaalista, mutta kun Puola diskattiin finaalista ratarikon vuoksi, niin Suomi sai mahdollisuutensa.

Finaalissa Suomen miehet juoksivat lyhyellä henkisellä valmistautumisajalla 38.92, joka oli jälleen uusi Suomen ennätys. Uusi sekuntiluku oli upea suoritus varsinkin lähtökohdat huomioon ottaen. Nelikko pystyi latautumaan kisaan kuitenkin hienosti uudelleen, vaikka luuli jo pudonneensa. Suomi tuli maaliin kuudentena.