Berliinin EM-kisat tullaan muistamaan Suomessa vielä pitkään. Syy on se, että Suomi jäi ilman ainuttakaan mitalia ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Joukkue onnistui saamaan vain kolme pistesijaa.

Aloitamme jälkipyykin likaisesta päästä, sillä toimituksemme valitsi viisi suomalaista, jotka epäonnistuivat pahimmin Berliinin kisoissa.

5. Oliver Helander, keihäs

Nuorukainen ei saanut tuotua valtavaa potentiaaliaan esille Berliinin keihäskarsinnassa. Tukiongelmien kanssa paininut Helander jäi tuloksellaan 76,64 yli 11 metriä tämän kauden ennätyksestään ja karsiutui. Myös nuorukaisen kisan jälkeinen haastattelu saattaa muodostua vielä nettihitiksi. Harmistunut Helander ei saanut suustaan ulos muutamaa sanaa enempää.

4. Henri Liipola, moukari

Mies ei saanut lekaa lentämään uransa ensimmäisissä arvokisoissa. Oli täysi turisti reilun 71 metrin heitollaan. Kauden huonoin kisa osui EM-karsintaan. Miehen normaalitaso olisi riittänyt finaalipaikkaan helposti.

3. Arttu Kangas, kuula

Kankaan suoritukset näyttivät veteliltä Berliinin erillisellä kuula-areenalla. Oli hämmentynyt ympärillä tapahtuvista tapahtumista. Paras työntö kantoi 18,17, joka on miehen huonoin tulos vuosiin.

2. Aku Partanen, 50 km kävely

50 kilometrin kävely on ehkä brutaalein laji EM-kisoissa. Etenkin Berliinin helteet tekivät kisasta tuskallisen. Partasen kisa päättyi reilun 30 kilmoterin jälkeen keskeytykseen. Nesteet eivät pysyneet enää sisällä, joten matkaa oli mahdotonta jatkaa. Keskeyttäminen ei ole harvinaista kävelyssä, mutta nyt jokin meni valmistautumisessa pieleen. Partasen keskeytys oli iso pettymys, sillä hän oli yksi Suomen harvoista mitalitoivoista.

  1. David Söderberg, moukari

Sympaattinen urheilija, mutta kokeneen urheilijan tulos jäi piippuun. 69,18 oli tuloksena miehen huonoin kymmeneen vuoteen. Lähtökohdat kisaan eivät olleet kuitenkaan parhaimmat sairastelujen vuoksi, josta annetaan hänelle armoa. Heitti kauden avauskisassaan Kalevan kisoissa yli 73 metriä, joka enteili hyvää Berliiniin. Väärässä oltiin. Toivottavasti jatkaa vielä komeaa uraansa ainakin yhden ehjän kauden verran.