Vammoista kärsineet keskipelaajat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto ovat jälleen mukana lentopallon miesten maajoukkueessa, joka viimeistelee kuntoaan ensi viikon sunnuntaina alkaviin MM-kisoihin. Suomi kohtaa kenraaliharjoituksessaan Japanin viikonloppuna kahdesti Leppävirralla ja Kuopiossa.

Siirilä ja Kaurto eivät pystyneet pelaamaan elokuun EM-karsinnoissa, mutta nyt Siirilä on jo täysillä mukana. Kaurton osalta tilanne ei ole vielä niin hyvä.

– Kaurto on ollut mukana treeneissä, mutta ei ole vielä hyppinyt. Hän ei pelaa Japani-otteluissa, mutta hänen tilannettaan seurataan viikonlopun ajan ja sen jälkeen tehdään ratkaisut, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo.

Maajoukkueryhmässä on tämän viikon leirillä ja Japani-peleissä 15 pelaajaa, joista yksi jää pois MM-kisajoukkueesta.

Ensimmäinen Suomi-Japani-kamppailu on Vesileppis Areenassa lauantaina 1.9. klo 17 ja toinen Kuopio-hallissa sunnuntaina 2.9. klo 16.

– Me ollaan treenattu Kuortaneella yhdessä Japanin kanssa ja täytyy sanoa, että se on todella kovan tason joukkue. Voisi hyvin sanoa, että se on maailman paras puolustusjoukkue. Japani on meille erinomainen vastustaja tähän kohtaan.

Suomen maajoukkue lähtee ensi viikon torstaina Varnaan, missä se kohtaa MM-kisojen avausottelussa isäntämaa Bulgarian sunnuntaina.

– Me ollaan mukana 24 maailman parhaan maan joukossa ja siitä pitää kyllä nauttia ja elää tässä hetkessä, Sammelvuo sanoo.

Japani on todella mielenkiintoinen vastustaja. Sen hienoimmat menestykset ovat 1970-luvulta (muun muassa olympiakulta), mutta tällä hetkellä se rakentaa joukkuetta omiin kotikisoihin, Tokion olympialaisiin. Joukkueen valmentajana toimii olympialaisissa pelaajana ollut Yuichi Nakagaichi apunaan ranskalainen maailmanmestarivalmentaja Philippe Blain.

Japani on maailmanrankingissa tällä hetkellä 12:s (Suomi 18:s). Se valmistautuu Suomen tapaan syksyn MM-kisoihin, joissa se pelaa A-lohkossa Italian, Argentiinan, Belgian, Slovenian ja Dominikaanisen tasavallan kanssa. Suomen lohkon joukkueet MM-kisoissa ovat Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba ja Puerto Rico.

Viimeksi Japani oli mukana olympialaisissa Pekingissä 2008 (11:s) ja MM-kisoissa 2010 (13:s).

Päättyneen kesän Nations Leaguessa (ent. Maailmanliiga) Japani oli 12:s voitettuaan kuusi peliä ja hävittyään yhdeksän. Suomalaisittain tutuin nimi joukkueessa on Kokkolan Tiikereitäkin edustanut libero Taichiro Koga.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote