Alastaro Golfissa käynnistynyt Timberwise Finnish Open hosted by Jaakko Mäkitalo alkoi tanskalaiskomennossa. Kilpailun johdossa on Marcus Helligkilde, joka pelasi Alastaron kentän tulokseen 67 (-5) lyöntiä. Toisena oleva Christian Gløët pelasi kierroksensa 68 (-4) lyönnillä.
Avauspäivän parhaasta suomalaiskierroksesta vastasi Pickala Golfin Kristian Kulokorpi. Hän oli ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen kierrostaan jo viisi alle parin, mutta jälkimmäisellä yhdeksiköllä tahti hieman laantui, ja korttiin merkattiin lopulta 69 (-3) lyöntiä. Kulokorpi on hyvissä asemissa jaetulla kolmannella sijalla.
Kulokorven lisäksi päivän suomalaisonnistujiin voidaan ehdottomasti laskea Henri Satama, Lauri Ruuska ja Aleksi Myllymäki, jotka ovat tilanteessa -2. Myös Niclas Hellberg (-1) voi olla tyytyväinen päiväänsä.
Kilpailun isäntänä toimiva Jaakko Mäkitalo kiersi kotikenttänsä 73 (+1) lyönnillä.
Kulokorpi sanoi kierroksensa jälkeen, että ensimmäisellä yhdeksällä reiällä pelaaminen oli helppoa, eikä tulos -5 tuntunut mitenkään ihmeelliseltä.
– Löin paljon draivia, ja osuin hyvin väyliin. Ja kun wedget olivat tosi hyviä, niin kaikki birdiet tulivat alle viiden metrin matkalta. Myös putit osuivat hyvin kohdalleen etuysillä, Kulokorpi perkasi kierrostaan.
Kulokorven kierroksen musta hetki koitti 13. reiällä, kun hän lähti lyömään 335-metrisen väylän avausta suoraan metsän yli greenille.
– Päätin eilisen Pro-Amin jälkeen, että lyön myös kilpailussa avausta suoraan greenin suuntaan. Täällä pallo yleensä löytyy, vaikka se olisi metsän puolellakin, mutta nyt se avaus hävisi greenin viereiseen metsään. Se oli oikeastaan päivän ainoa huono hetki, Kulokorpi sanoi.
Alastaro on Suomen pisin kenttä, mutta pituuden lisäksi lyöntien pitää olla myös suunnassaan, että menestyksestä voi haaveilla.
– Tämä on todella tiukka kenttä tiiltä. Avauksen on pakko osua väylään, muuten on vaikea pärjätä. Greenit ovat niin kovat, että raffista on todella vaikea saada palloa pysähtymään niille, Kulokorpi kertoi kentästä.
Kilpailu jatkuu perjantaina, ja voittaja on selvillä lauantaina.
Lähde: Golfliiton tiedote