Tuoreen liigaseuran Savo Volleyn tulokas Severi Savonsalmi, 17, mittauttaa tasoaan seuraavaksi miesten maajoukkueen matkassa EM-karsinnassa.

Severi Savonsalmen kouluvuoden aloitus otti maanantaina takapakkia, kun pielavetinen sai soiton miesten lentopallomaajoukkueen päävalmentajalta Tuomas Sammelvuolta. Nuorten maajoukkueen keskitorjuja haluttiin aikuisten Euroopan mestaruuskisojen karsintoihin.

Savonsalmi oli yllättynyt, muttei aikaillut. Hän suuntasi tiistaina pääkaupunkiseudulle kokoontuneen maajoukkueen mukaan ja matkasi torstaina Ikastiin. Ensimmäinen A-maaottelu odottaa lauantaina, kun Suomi avaa karsinnat Tanskan vieraana.

– Olin ihmeissäni, mutta ajattelin, että hieno juttu. Pieni jännitys iski päälle, että nyt sitä lähdetään. Hienoa päästä pelaamaan ensimmäinen maaottelu, vaikka en mitenkään erityisesti sitä juuri nyt odota, kertoo lauantai-iltaista rituaalista hiustenleikkuuta odottava maajoukkuetulokas.

Savonsalmi ehti pelata ensimmäisissä arvokisoissaan heinäkuussa, kun alle 20-vuotiaat olivat Hollannin EM-kisoissa kymmenensiä. Samassa joukkueessa pelasivat nykyisestä miesten ryhmästä Niklas Breilin ja Niko Suihkonen. Joukkuetta valmensi miesten kakkosvalmentaja Janne Heikkinen.

– Olihan se tosi hieno kokemus päästä arvokisoihin. Tuntui kylläkin, että meillä olisi ollut mahdollisuuksia parempaankin, Savonsalmi toteaa.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote