Golfari Mikko Korhonen pelaa tällä viikolla uransa ensimmäisen major-turnauksen, PGA Championshipin. Korhonen on ollut valmistautumassa St. Louisissa, Bellerive Country Clubilla pelattavaan kilpailuun paikan päällä lauantaista lähtien.

Kisapaikalla lämpötila on pyörinyt 35 asteen tietämillä, mutta sen on ennustettu laskevan viikon loppupuolella.

– Onhan täällä aika hurja hulina. Ameriikassa kaikki on suurta, myös golfkisat. Keli on kuuma ja kostea, Korhonen itse naureskeli.

Korhonen ei ole koskaan aikaisemmin kilpaillut Yhdysvaltojen maaperällä. Suomalaisista miespelaajista major-kilpailussa on aiemmin esiintynyt ainoastaan Mikko Ilonen, hänkin viimeksi vuonna 2015. Edellisen kerran Korhonen kilpaili Irlannin avoimissa heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Pienen kesäloman jälkeen hän on harjoitellut intensiivisesti kotimaassa.

Kilpailukenttä, Bellerive Country Club, sopii luonteeltaan Korhoselle ja tukee hänen pelillisiä vahvuuksiaan. Erinomaisena draivaajana tunnettu Korhonen lyö palloa tiiltä takuuvarmasti väylille, ja kokoisekseen myös huomattavan pitkälle. Kentän väylät kulkevat jylhien puiden siimeksessä, joten avauspaikoilla näkymä on selkeä.

– Kenttä näyttää tosi hienolta ja sellaiselta, missä viihdyn. Siellä on selkeä maisema lyödä ja viritys tulee olemaan varmaan aika tiukka. Sopii minulle, Korhonen ennakoi.

– Kenttä on tosi pehmeä. Väylät ovat melko leveitä ja raffi on aika paha. Ruoho muistuttaa paljon Etelä-Afrikasta tuttua ruohotyyppiä, viheriöillä ei esimerkiksi ole lainkaan greiniä (ruohon kasvusuunta ei vaikuta pallon kulkuun).

Korhosen kilpailu käynnistyy torstaina kello 9.02 paikallista eli kello 17.02 Suomen aikaa. Samassa ryhmässä pelaavat isäntämaa Yhdysvaltojen Shawn Warren ja J.J. Spaun. Perjantaina Korhonen aloittaa toisen kierroksensa kello 14.27 paikallista eli kello 22.27 Suomen aikaa päivän toiseksi viimeisessä ryhmässä.

Korhonen on voittanut kuluvalla kaudella Itävallassa pelatun Shot Clock Masters -turnauksen ja sijoittunut Saksassa pelatussa BMW International Openissa toiseksi. Maaliskuussa hän sijoittui kolmanneksi Etelä-Afrikassa pelatussa Tshwane Openissa. Euroopan kiertueen pistelistalla sijoitus on tällä hetkellä 42. Korhonen on ansainnut kuluvalla kaudella palkintorahaa noin 626 000 euroa.

Kilpailussa jaetaan palkintorahaa 10,5 miljoonaa dollaria eli noin 9,1 miljoonaa euroa. Suomessa kilpailua voi seurata Viasatin ja Viaplayn välityksellä.

Lähde: Mikko Korhosen tiedote.