Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen tenniksen ITF-turnauksen voittoon!

© Kuva: Getty Images
Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Helsingin $15,000 ITF-turnauksen nelinpelifinaalissa kohtasivat suomalaisparit Patrik Niklas-Salminen/Otto Virtanen ja Hermanni Tiainen/Ilari Vesanen.

Niklas-Salminen ja Virtanen juhlivat lopulta turnausvoittoa eräluvuin 6-3, 6-3.

Turnaukseen villin kortin saaneet Tiainen ja Vesanen olivat viikon yllättäjät. He voittivat matkalla finaaliin puolivälierissä kolmanneksi sijoitetun ruotsalaisparin Karl Friberg/Sam Taylor 6-3, 6-3 ja välierissä ykköseksi sijoitetun kaksikon Vladimir Ivanov (EST)/Fred Simonsson (SWE) 6-4, 6-3.

Toiseksi sijoitetut Niklas-Salminen ja Virtanen voittivat kahdeksan parhaan joukossa Esteban Brunan (CHI) ja Joe Cooperin (GBR) 6-1, 6-2 ja välierissä Roni Hietarannan ja Karl Kiur Saarin (EST) 6-1, 6-4.

– Hyvä viikko, tasaisesti pelattiin kaikissa otteluissa. Ei taidettu hävitä yhtään syöttövuoroa, kertoivat Niklas-Salminen/Virtanen.

– Molempien syöttö kulki erittäin hyvin. Oli hyvä fiilis pelata yhdessä, katsotaan jos satumme vielä samoihin kisoihin, niin saatamme pelata uudemmankin kerran parina.

Tiainen ja Vesanen eivät olleet koskaan aikaisemmin yltäneet ammattilaisturnauksen välieriin. Pari olikin tyytyväinen viikkoonsa kokonaisuudessaan. He saavat finaalipaikkansa ansiosta ATP-nelinpelirankingin.

– Tämä oli paras kesän kolmesta kisastamme. Kokonaisuudessaan upea turnaus, emme voi olla missään nimessä pettyneitä. Toki olisimme toivoneet, että olisimme pystyneet pelaamaan paremmin finaalissa, Tiainen/Vesanen kommentoivat.

– Aiomme pelata jatkossakin yhdessä, marraskuussa pelaamme Helsingin ITF-turnauksessa ja mahdollisesti myös ennen sitä jossain ITF-turnauksissa.

Nelinpelin turnausvoitto ITF-tasolla oli Virtasen uran ensimmäinen ja Niklas-Salmisen tämän vuoden kuudes sekä uran kymmenes. Niklas-Salminen on voittanut tänä vuonna myös yhden ITF-turnauksen kaksinpelissä.

Virtanen tavoittelee puolestaan uransa ensimmäistä kaksinpelivoittoa tänään Karl Fribergia vastaan Talin Tenniskeskuksella kello 13:00.

Lähde: Tennisliiton tiedote

Änärissä Anaheim - Buffalo! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!