Molemmat suomalaisparit sijoittuivat alkulohkoissaan toiseksi ja etenivät 24 parhaan joukkoon Tshekissä pelattavissa beach volleyn alle 18-vuotiaiden EM-kisoissa.

Santeri Saarimäki ja Arttur Pennanen nappasivat perjantaina kaksi voittoa kaatamalla suoraan kahdessa erässä niin turkkilais- kuin slovakialaisvastustajansa.

– Saimme heti alusta asti pelin kulkemaan. Sideout oli hyvää, ja saimme myös paljon puolustuksia. Toinen erä oli vahvaa pelaamista pelin loppuun asti, Pennanen summasi Turkkipelin.

Vilhelmiina Prihti ja Oona Ojala pelasivat lohkon ykkössijasta venäläisparia vastaan, mutta joutuivat toteamaan erien ratkaisupalloissa itänaapurien paremmuuden.

– Lähdimme pelaamaan Venäjää vastaan ilman arasteluja, vaikka tiesimme vastuksen olevan kova. Peli oli tiukkaa vääntöä, mutta vastustaja oli kummankin erän lopuissa meitä vahvempi, Ojala tunnusti.

Molemmat suomalaisparit jatkavat pelejään Brnossa lauantaina jatkopelien ensimmäisellä kierroksella, josta voittajat etenevät 16 parhaan joukkoon.

Jatkopelien (R24) otteluohjelma

klo 10.00 Prihti/Ojala FIN [15] – Tezzele/Svozilova CZE [26]
klo 11.40 Saarimäki/Pennanen FIN [23] – Boiko/Kravchenko UKR [16]