Seitsenottelija Maria Huntington kilpailee Berliinin EM-kisoissa. Euroopan yleisurheiluliitto (EA) vahvisti, että Huntington pääsee kisoihin tämän kesän ennätystuloksensa 5858 perusteella.

Huntington pääsi kisoihin jälkijunassa, sillä kisojen ilmoittautumislomakkeessa hänet oli erheellisesti ilmoitettu korkeushyppääjäksi.

– Lomakkeessa urheilijan laji oli pudotusvalikkona ja tässä lomakkeen käsittelijälle oli sattunut inhimillinen virhe. Onneksi virhe saatiin korjattua ja Huntington EM-kisoihin, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen.

Huntington otti riemulla vastaan tiedon EM-kisapaikasta.

– Ihan huikeaa, että pääsin kisoihin ja asia selvisi. Hienoa, että sain näin palkinnon tämän vuoden kehitykselle, Huntington sanoo.

Huntingtonille kuluva kesä on ollut melkoista myllerrystä. Hän oli vahvasti kiinni EM-kisojen 5900 pisteen tulosrajan ylittävissä pisteissä Suomen, Ruotsin ja Viron moniottelumaaottelussa Pärnussa kesäkuussa. Sitten pituushypyssä takareiden sisäosaan tullut pieni repeämä pakotti hänet keskeyttämään kilpailun.

– Onneksi tuli jätettyä kisa kesken silloin, ettei se revennyt pahemmin. Vamma parani nopeasti, Huntington sanoo.

Jyväskylän Kalevan kisoissa Huntington kokosi ennätyspisteensä 5858, jotka riittivät paikkaan EM-kisoissa.

– Onhan tämä shokki, mutta hyvillä mielillä lähden EM-kisoihin, parantamaan ennätystä siellä ja antamaan näyttöjä ensi kesän Götzisin moniottelukisaa varten, Huntington sanoi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote