MM-kisojen kolmas kisapäivä, ”moving day”, ei mennyt Suomen suunnitelmien mukaan. Joukkueen tulokseksi kirjattiin +13, ja yhteistulos +16 oikeuttaa vasta sijaan 35.
Kiira Riihijärvi joutui jättämään kierroksensa kesken vain viiden reiän jälkeen alaselän krampattua täysin.
– Alkureiätkin oli sellaista matalaa links-golfia, lyömisestä ei tullut mitään, Riihijärvi kommentoi.
Lääkintä ja hoito eivät auttaneet, joten ainoa keino oli keskeyttää ja koittaa fysio Matti Lindholmin kanssa saada selkä pelikuntoon viimeiselle kierrokselle.
Suomi joutui siis taistelemaan perjantain loppuun kahdella pelaajalla. Päivän ainoa valopilkku oli Anna Backman, 74 (+2), jonka mainio lopetus – kolme birdietä neljään reikään – toivottavasti kantaa momentumia huomiseen finaalipäiväänkin. Elina Saksan päivä oli murheellinen, tulos 83 (+11).
– Oma peli ollut joka päivä hyvin samanlaista, joutuu koko ajan vähän tsemppaamaan. Ei hyvää eikä huonoa, mutta suomalaisella sisulla sain kierroksen lopun tänään käännettyä parempaan päin, Backman kertoi.
– Toivottavasti Kiira pääsee viivalla huomenna. Mutta pelattiin sitten kolmin tai kaksin Ellun kanssa niin huomenna on kova päivä – ei ole mitään hävittävää!
Backman on joukkueen parhaana henkilökohtaisissa tuloksissa (+4) sijalla 42.
Voimistunut tuuli ja edellisiä päiviä haastavammat lipunpaikat verottivat myös kärkijoukkueiden menoa. Kolmen kärki on omalla kymmenluvullaan – USA johtaa tuloksessa -19, Etelä-Korea toisena -14 ja Japani kolmantena -13. Kotijoukkue Irlanti onnistui perjantaina ja nosti itsensä neljänneksi tuloksella -4, mitaliin on kuitenkin matkaa jo yhdeksän lyöntiä.
Finaalipäivänä käytännössä kaikki kärkijoukkueet pelaavat helpommalla O’Meara Coursella, joka antaa paljon birdie-mahdollisuuksia.
Suomi tarvitsee ison ryhtiliikkeen viimeiselle päivälle, pelkästään Backman ei pysty kannattelemaan joukkuetta. Pitkälyöntinen Riihijärvi olisi ehdottomasti saatava pelikuntoon ja koko joukkueen birdiehanat auki.
Lähde: Golfliiton tiedote