MM-kisojen toinen päivä Irlannissa sujui jälleen tasaisesti Suomen osalta. Nuori joukkue pelasi +1, ja paransi lyönnillä keskiviikosta, vaikka torstaina pelattiin haastavampaa Montgomerie Coursea. Suomi on puolivälissä kisaa sijalla 23 tuloksella +3.

Suomen päivän parhaasta kierroksesta vastasi Anna Backman, 72 (E). Kierros sisälsi kolme birdietä ja kolme bogia – vähän nihkeätä muttei juuri epäonnistumisiakaan. Myös Elina Saksan 73 (+1) laskettiin joukkueen tulokseen.

– Tänään oli taas sellainen päivä, että taisteltiin itsemme pysymään peleissä. Kaikilla on fiilis, että huomenna (perjantaina) on aika tehdä isku, Backman kertoi.

– Emme ole asettaneet liikaa tuloksellisia tavoitteita, jotta pystymme kaikki antamaan kentällä omaa parasta golfiamme.

Lisää birdiejä ja iskupaikkoja joukkue kuitenkin ehdottomasti tarvitsee kahdella viimeisellä kierroksella, jos mielii nousta tuloslistalla. Kaikkien joukkueiden pelattua molemmat kentät ovat tulokset nyt vertailukelpoisia – Suomi on liki rankingsijoitustaan 22. Hyvin nopeat ja muodokkaat griinit tarkoittavat, että palloa pitää saada lähelle lippua.

Moni kärkijoukkueista pelasi tänään helpommalla O’Meara Coursella, ja etenkin kärkeen ampaissut ennakkosuosikki USA otti siitä kaiken ilon irti. Hurja tämän päivän tulos -16 nosti joukkueen yhteistulokseen -18. Vertailuna Suomi teki eilen O’Meara Coursella 6 birdietä, USA tänään 16 ilman bogeja.

Toisena Espirito Santo Trophyssa on yhden lyönnin erolla Etelä-Korea. Parhaat eurooppalaiset ovat viidentenä majailevat Saksa ja Itävalta tuloksella -7.

Suomi aloittaa hyökkäyksensä perjantaina pelaamalla uudestaan Montgomerie Coursella, tiiajat alkavat klo 10.51 Suomen aikaa Kanadan ja Sveitsin kanssa.

Lähde: Golfliiton tiedote