MM-kisojen avauspäivä Irlannissa sujui tasaisesti. Tänään astetta helpommalla O’Meara Coursella pelannut Suomi sai aurinkoisissa mutta kylmissä olosuhteissa tuloksekseen +2, ja on sijalla 13.
Naiset aloittivat vahvasti ja olivat parhaimmillaan -3, mutta takaysin bogit nostivat tulosta. Joukkueen parhaasta kierroksesta 73 (E) vastasi Kiira Riihijärvi, joka piti tulosta hyvänä rutiinisuorituksena.
– Tasainen alku. Kaksi yli joukkueena on ihan hyvä tilanne seuraavia päiviä ajatellen, kaikki on vielä auki.
Toinen yhteistulokseen otettu kierros oli Anna Backmanin 75 (+2), Elina Saksa pelasi 76 (+3). Torstaina pelit jatkuvat Montgomerie Coursella klo 13.58 Suomen aikaa. Erityisen haastavia ja pitkiä tilastojen perusteella ovat olleet kentän aloitusväylät sekä par3-väylät.
– Kenttä on selvästi vaikeampi, mutta odotan että pelaamme paremmin, Riihijärvi päättää positiivisesti
Torstain kierroksen jälkeen saadaan enemmän selkoa joukkueiden välisistä voimasuhteista, kun kaikki ovat kiertäneet molemmat kentät.
Suomi pelaa ensimmäiset kierroksensa Guatemalan ja Itävallan kanssa. Päivän, tai oikeastaan koko kisan erikoisuus, löytyi tänään Riihijärven ryhmästä. Pelikaverina hänellä oli nimittäin Guatemalan 70-vuotias pelaaja, Beatriz Arenas, joka selvitti kierroksensa 81 (+8) lyönnillä. Arenas on kisan vanhin pelaaja, ja on edustanut maataan Espirito Santo Trophyssa 11 kertaa.
Kärkeä pitää Japani tuloksella -8. Päivän kovimman tuloksen -7 pelasi joukkueen Yuka Yasuda. Kiina on kaksi lyöntiä perässä. Kolmatta sijaa jakavat Etelä-Korea sekä eurooppalaista kiilaa aasialaisten väliin lyövät Saksa ja Itävalta tuloksella -4. Vaikein alku oli Ukrainalla, +23.
Lähde: Golfliiton tiedote