Suomen miesten lentopallomaajoukkueen loppukesän tosipelit saivat toivotun alun.

Seitsemännen peräkkäisen EM-lopputurnauspaikan tavoittelun aloittanut Suomi selviytyi hyvin sitkeän altavastaajan Tanskan testistä lauantaina voittaen ottelun 1-3 (20–25, 25–17, 21–25, 17–25).

Avausvoiton takeena olivat tasaisen varma hyökkäyspeli, jossa passari Mikko Esko käytti koko orkesteriaan, sekä kolmanteen erään merkittävästi parantunut torjunta- ja puolustuspelaaminen.

Urpo Sivula oli tyytyväinen peliinsä erittäin tutun VaLePa-konkaripassarin vierellä.

– Pallo kuoli hyvin tänään. Pelasimme pirun tasaisesti. Syötössä annoimme löysää, mutta yhtenäinen pelaaminen oli hyvää tänään. Pelasimme toista erää lukuun ottamatta hyvin loppuun asti ja hallitsimme koko ajan. Se toinen erä oli vain tilastotappio, Sivula kehui heti joukkuetta ympärillään.

– Olimme Viro-peleihin verrattuna kuin eri joukkue kentällä. Totta kai kaikki syttyvät viralliseen otteluun, kun tulee panosta. Kaikilla on totta kai vielä kunnossa hakemista, mutta peli peliltä menemme eteenpäin.

Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli tyytyväinen näkemäänsä hyökkäämiseen.

– Meille tuli pieni lepsuuntuminen toisessa erässä. Saimme oppitunnin, että joka pallossa pitää olla timanttinen keskittyminen. Tanska paransi siinä myös vastaanottoaan. Sitten me skarppasimme loistavasti ja pelasimme hienon pelin. Aloimme myös puolustaa pelin edetessä, mikä on tärkeä moottori pelille. Pallojen kaivamisesta kentästä saa myös lisää henkeä, Sammelvuo pohti.

– Tämä oli tärkeä vierasvoitto. Tanska on aina tällainen vastustaja. Lähdemme parantamaan kohti keskiviikkoa etenkin torjunta-puolustuspelin tiivistämistä. Meillä on paljon palloja torjunnassa käsissä. Helppoja puolustuspalloja pitää jäädä vähemmän kenttään.

Miehet jatkavat EM-karsintaa naisten tavoin keskiviikkona Helsingissä, kun Jäähalliin saapuu kello 20 alkavaan otteluun Tanskan omassa avauspelissään voittanut Romania.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote