Saga Andersson on löytänyt hyppyynsä hyvän syyskesän vireen. Seinäjoen Tähtikisoissa hän voitti naisten seiväshypyn ylittämällä 421, mutta toinen yritys omasta ennätyskorkeudesta 443 oli hilkulla onnistua.

Andersson oli toisella 443:n hypyllään jo riman yli, mutta ei pystynyt irrottamaan kättä seipäästä ajoissa ja rima tuli alas. Anderssonille kilpailu oli kesäkauden 25:s.

– Ennätystä ja voittoa tulin hakemaan. Juoksu ja tekniikka toimivat nyt paremmin kuin koko kesänä, Andersson sanoi.

Vastusta Anderssonilla ei Seinäjoelle ollut. Kuivasjärven Auran Henrikka Könönen oli toinen ylitettyään 391.

Miesten keihään voitti Kuortaneen Kunnon Toni Kuusela, joka heitti ennätyksensä 77,22. Hänen edellinen ennätyksensä oli 75,85. Kuusela on ollut hyvässä kunnossa alkukaudesta lähtien, mutta nilkan pyörähtäminen vähän hidasti tuloskunnon esiintuloa.

– Ei tuo vieläkään täydellistä ollut, rytmi ei jaloissa pelannut, mutta vauhti meni hyvin eteenpäin. Parantamisen varaa on, Kuusela.

Jami Kinnunen heitti kilpailussa toiseksi 76,06. Hänellä repesi piikkarit kilpailussa perjantaina, hän heitti uusilla piikkareilla neljä ensimmäistä kierrosta.

– Jalka kipeytyi sen verran, että piti vaihtaa kahdelle viimeiselle viime vuoden kenkää. Sillä tuli pari hyvää heittoa, pisimmän heittonsa viidennellään kiskaissut Kinnunen sanoi.

Kisojen isäntäseuran Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Eero Haapala voitti pituushypyn ponkaistuaan 741. Juoksu kulki, mutta ponnistus ei osunut lankulle, eikä toiminut kovasta vauhdista sillä tapaa kuin harjoituksissa.

– Hypyt menivät läpi, enkä meinannut löytää lankkua. Tätä kesää edeltänyt liki parin vuoden kisatauko näkyy vielä kilpailuhypyissä, Haapala sanoi.

Toiseksi kilpailussa ponnisti Vasa IS:n 18-vuotias Jimi Nukala ennätyksellään 730. Oma ennätys koheni 13 sentillä. Myötätuulta hypyssä oli kaksi metriä sekunnissa.

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Timo Kööpikkä voitti miesten kuulantyönnön. Hän työnsi toisellaan 18,68. Työnnöistä neljä meni yliastutuksi.

– Pari ensimmäistä työntöä olivat hyviä, mutta sitten tekniikka hajosi, Kööpikkä sanoi.

Kortetmaa urakoi, Mustola voitti koulupäivän päätteeksi

Pikajuoksija Anniina Kortetmaa urakoi Seinäjoella kolme starttia: Hän juoksi 100 metrin alkuerissä 11,76 ja puristi sitten finaalin voittoon kauden toiseksi parhaalla tuloksellaan 11,65. Illan hän päätti juoksemalla 400 metrillä viidenneksi ajalla 57,45.

– Ennätystä hain. Tuo 40–60 metrin väli kulkee nyt hyvin, mutta lähtö saisi olla parempi, Kortetmaa totesi finaalista, jossa myötätuulta oli 1,6 metriä sekunnissa. Kortetmaan nimissä oleva 100 metrin kesän kotimainen kärkiaika 11,60.

– 400 metriä meni helposti 300 metriin asti, mutta viimeinen 100 metriä oli vaikea, Kortetmaa tuumi ratakierroksen juoksusta, joka oli hänelle osa valmistautumista syyskesään, ennen muuta Ruotsi-ottelun 200 metrille.

Naisten 400 metriä voitti Kalajoen Junkkareiden Katri Mustola ajalla 54,63. IF Drottin Jeanine Nygård oli toinen ajalla 55,58.

– Se oli sellainen koulupäivän päätteeksi tehty juoksu, lääketieteen opintojen parissa pitkiä päiviä puurtava Mustola sanoi.

Lehto nopein, Kymäläinen voittoon

Miesten 100 metrillä Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Aleksi Lehto kiihdytti illan nopeimman 10,56 jo alkuerissä. Se jää vain 0,05 sekuntia hänen ennätyksestään. Finaalissa Lehto oli ylivoimainen ajalla 10,60. Finaalissa myötäistä oli 0,9 metriä sekunnissa, kun alkuerissä sitä oli 1,8 metriä sekunnissa.

– Vähän meni yliyrittämiseksi tuo finaali, Lehto tuumi.

Kuulantyöntäjä Kaisa Kymäläiselle Seinäjoen kilpailu oli avaus Ruotsi-ottelun tähtäävälle kilpailujaksolla. Takana on lyhyt harjoitusjakso, joka tuntui vielä työnnöissä. Hän voitti kilpailun tuloksella 15,57.

– Tein Lapinlahden kilpailun jälkeen pienen harjoitusjakson ja nyt kilpailen lauantaina Loimaalla ja torstaina Lappeenrannassa. Tuntuu, että jalat eivät olleet treenijakson jälkeen vielä ihan terävässä kunnossa, Kymäläinen sanoi.

Miesten kiekkoringissä Vasa IS:n Frantz Kruger voitti kilpailun heitettyään 56,55. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Pyry Niskala heitti toiseksi tuloksella 55,06.

– Tarkoitus olisi treenata nyt viikko vähän kovempaa ja sitten löysätä Ruotsi-otteluun, Kruger tuumi.

Lähde: Urheiluliiton tiedote