Vattulainen tavoittelee järkevää juoksua – ” Jos se onnistuu, pystyn juoksun loppupuolella napsimaan päänahkoja”

© Kuva: Juha Tamminen

Kestävyysjuoksija Arttu Vattulainen juoksee kello 21.20 Suomen aikaan 10 000 metriä finaalissa.

Taktiikkana ottaa hellesäässä kropasta kaikki irti sopivalla taktiikalla.

– Lämmin keli tuo juoksuun oman mausteensa. Tavoite on rakentaa fiksu, nousujohteinen juoksu. Jos se onnistuu, pystyn juoksun loppupuolella napsimaan päänahkoja, Vattulainen arvioi.

– Käytännössä se tarkoittaa, että puolimatkaan pitää mennä vauhtia, joka tulee aika helposti. Ennen kisaa on myös syytä käyttää jäähdytysliiviä.

EM-joukkueen kestävyysjuoksuvalmentaja Jukka Keskisalo povaa Berliinin olympiastadionille eurooppalaisittain hyvävauhtista 10 000 metrin kilpailu.

– EM-kisavuosi näkyy siinä, että 10 000 metriä on juostu paljon ja se kiinnostaa. Euroopan cupin kympin, jossa Arttu juoksi ennätyksensä 28.48,43, koko kärkitrio on mukana. He ovat kisan kärkinimiä, kuten Turkin kolmikko. Espanjan Adel Mechaal voi olla kova, jos ratkaisu menee loppukiriin Keskisalo sanoo.

Vattulaiselle EM-kisajuoksu on askel uralla eteenpäin ja palkinto onnistuneesta harjoituskaudesta, joka on sujunut ilman terveysongelmia.

– Syksyn suunnitelmissa on ehkä kokeilla maratonia Tokion 2020 olympiakisoja silmällä pitäen. Ratajuoksusta ei kuitenkaan ole tarkoitus luopua, Vattulainen sanoo.

Lähde: SUL tiedote


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!