Isäntäjoukkue Bulgaria oli liian vahva Suomen miehille lentopallon MM-kisojen avauspelissä Varnassa sunnuntai-iltana. Peli meni Bulgarialle suoraan 3-0 (25-21, 25-19, 25-22).

Suomi taisteli mukavalla ilmeellä, mutta Bulgaria syötti vahvasti ja myös hyökkäsi tehokkaasti, vaikka Suomi veikin torjunnat 9-1.

– Pelattiin kohtalaista lentopalloa, mutta hävittiin pelin tärkein osa-alue eli syöttövastaanottopeli. Oman syötön ja vastaanoton parantaminen on seuraaviin otteluihin erittäin tärkeää, Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi pelin jälkeen.

– Pelattiin ja taisteltiin ja tästä mennään eteenpäin.

– Bulgaria oli sellainen kuin ajateltiin. Vähän liian hyvin he saivat palloa passarille ja kun vastaanotto toimii, niin hyökkäyspeli on silloin selkeästi vaarallista.

– Meillä on nyt aikaa katsella ja valmistautua seuraaviin peleihin. On tärkeää, että me saadaan maanantaina fysiikkatreenit käyntiin ja panostetaan niihin alkuviikko, Sammelvuo kertoi.

Suomen aloitusseitsikossa olivat passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Elviss Krastins ja Antti Ronkainen, keskipelaajat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä libero Lauri Kerminen. Niko Suihkonen tuli toisessa erässä Krastinsin tilalle ja Sakari Mäkinen kolmannessa Ronkaisen tilalle.

Suomi taisteli avauserässä hyvin, mutta aivan erän lopun Bulgaria tykitti tehokkaammin. Erä isännille 25-21. Sivula teki neljä pistettä ja yleispelaaja Valentin Bratojev Bulgarialle kuusi. Bulgaria saalisti pisteitä hyökkäyspelissä, mutta teki paljon aloitusvirheitä. Suomi vei torjunnat 5-1.

Toisessa erässä Bulgaria otti selkeämmin ohjat ja vei sen 25-19. Suomelta nousivat hienosti esiin iloisesti pelanneet Ronkainen ja Sinkkonen. Kerminen puolusti upeasti palloja peliin.

Kolmannessa erässä Suomi oli tasoissa vielä 18-18-tilanteessa, mutta Bulgaria hivuttautui pari pistettä edelle ja piti eron loppuun asti, 25-22. Hakkuri Nikolai Ushakov oli Bratojevin lisäksi Bulgarian tehomiehiä.

Urpo Sivulalle tämä oli kaikkiaan 200. maaottelu. Ensimmäinen arvokisapeli tämä oli viidelle suomalaiselle: Samuli Kaislasalolle, Antti Ronkaiselle, Niko Suihkoselle, Sakari Mäkiselle ja Niklas Breilinille.

Suomella on nyt neljä välipäivää ja seuraava vastustaja on Kuuba perjantaina klo 17.00.