Erinomaista lukkaripeliä esittänyt Joensuun Mailan Juha Puhtimäki ja ällistyttävällä prosentilla kotiuttanut jyväskyläläisen Kirittärien Emma Sallinen on valittu kuukauden pelaajiksi Superpesiksessä.

Puhtimäki pelaa yhtä uransa parhaista kausista. Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti on voittanut urallaan yhden SM-pronssin ja tavoittelee nyt kirkkaampia mitaleja uudessa seurassa, Joensuun Mailan paidassa. Puhtimäki takoi neljään ensimmäisen pudotuspeliotteluun tehot 1+7 lyötyä, 3 tuotua ja 17 kärkilyöntiä oivaltavan lukkaripelin lisäksi. Miesten Superpesiksen elokuun pelaaja palkittiin kerran joukkueensa ykkös- ja kerran kakkospalkinnolla voitokkaassa puolivälieräsarjassa Seinäjoen JymyJusseja vastaan.

Kirittärien Emma Sallinen on löytänyt lyöntijyvänsä erityisesti pudotuspelien alettua. Aiemmin Viinijärven Urheilijoiden kasvatilla oli pudotuspelien lyötyjä vain 3, nyt niitä on 17. Huikaiseva onnistumisprosentti herätti myös huomiota erityisesti puolivälierissä, kun Sallinen onnistui kotiutuksissaan 11 kertaa 11:stä. Naisten Superpesiksen elokuun pelaaja napsi kymmenestä ottelusta kolme ykkös- ja kaksi kakkospalkintoa.

Kuukauden pelaajan titteli on Salliselle uran ensimmäinen. Puhtimäen kohdalle valinta on osunut kahdesti aiemmin, Hyvinkään Tahkon paidassa elokuussa 2014 ja kesäkuussa 2016.

Kaitonen toistamiseen kuukauden pelaaja, Ville Hotakainen miesten Ykköspesiksen paras

Manse PP Tampereelta käänsi miesten Ykköspesiksen välieräsarjan edukseen oltuaan tappiolla jo otteluvoitoin 0-2 kuopiolaista Puijon Pesistä vastaan. Kokenut Ville Hotakainen palkittiin joukkueensa parhaana ottelusarjan kaikissa voitto-otteluissa. Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti on alati vaarallinen lyöntipaikalla ja pelaa pallovarmaa ulkopeliä linjassa ottelusta toiseen. Miesten Ykköspesiksen elokuun pelaaja johdatti joukkueensa ennakkoluulottomasti superpesiskarsintaan Alajärven Ankkureita vastaan. Otteluvoitot ovat tasan 1-1 ennen viikonlopun kohtaamisia.

Pöytyällä on otettu tavaksi pelata superpesiskarsintoja. Vuosi sitten superpesispaikasta pääsivät pelaamaan seuran miehet, tällä kaudella sensaatiomaisesti sarjanousijana seuran naiset. Sarjan ykköskotiuttajaksi nousi niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä Petra Kaitonen, joka iski joukkueelleen tärkeitä juoksuja myös tiukassa välieräsarjassa Joensuun Mailaa vastaan. Naisten Ykköspesiksen elokuun pelaaja, Pöytyän Urheilijoiden oma kasvatti Kaitonen kamppailee superpesiskarsinnan tehokkaimman lyöjän tittelistä yhdessä Lappajärven Veikkojen Piritta Kärnän kanssa.

Hotakaiselle valinta kuukauden pelaajaksi on uran ensimmäinen. Kaitonen palkittiin naisten Ykköspesiksen kuukauden pelaajana myös kesäkuussa.

Lähde: Pesäpalloliiton tiedote