Golfin Euroopan kiertueen Portugal Masters -kilpailun tulostaso oli torstaisella avauskierroksella kova. Kärkitulos Dom Pedro Victoria Golfin kentällä on aamupäivän ryhmien jälkeen 64, eli seitsemän alle parin.

Mikko Korhonen pelasi oman kierroksensa 66 (-5) lyönnillä. Hän jakaa mm. Kim Koivun kanssa kilpailussa neljättä sijaa.

Eroa kärkitulosta jakaviin Matt Wallaceen ja Eddie Peppereliin on vain kaksi lyöntiä. Edellä on myös Kiinan Haotong Li (-6).

Reiältä 10 kierroksensa aloittanut Korhonen onnistui tekemään birdiet kahdelle ensimmäiselle reiälle. Kuuden pelaamansa reiän jälkeen hän oli kierrostaan jo neljä alle.

– Ihan ok. Päällimmäisenä on kuitenkin harmitus siitä, että piti tehdä ne kaksi bogia, kun oli kärjessä, Korhonen sanoi.

Päivän kohokohta oli kentän toisella väylällä, 327 metriä pitkällä par-nelosella, syntynyt eagle.

– Eagle syntyi wedgellä ja matkaa oli 116 metriä. Vähän ennen reikää alas ja koteloon. Wedge-lyönnit ja puttaaminen olivat tänään hyvällä tasolla. Pitkien mailojen kanssa oli ongelmia. Aika jännä juttu, kun viime viikolla oli ihan toisinpäin, Korhonen pohti.

Vielä neljä reikää ennen loppua Korhonen oli kierrostaan jo seitsemän alle, mutta peräkkäiset bogit väylillä kuusi ja seitsemän söivät hieman tulosta.

Suomalaisittain avauspäivä oli kokonaisuudessaan mahtava. Tapio Pulkkanen teki tuloksen 69 (-2), Kim Koivu tuloksen 66 (-5).

Korhosella on Portugalin kilpailusta lämpimiä muistoja, kaksi vuotta sitten hän varmisti siellä pelioikeutensa Euroopan kiertueelle sijoittumalla kolmanneksi. Kilpailussa jaetaan palkintorahaa kaksi miljoonaa euroa.

Korhosen lähtöaika perjantaina on kello 15.50 Suomen aikaa.

Lähde: Tiedote