ESPN-kanavan nyrkkeilyasiantuntija ja nyrkkeilyvalmentaja Teddy Atlas on antanut poikkeuksellisen haastattelun, jossa hän lyttää täysin entisen raskaan sarjan mestarin Mike Tysonin koko uran.

62-vuotias Atlas vuodatti mielipiteensä Tysonista vapaaottelukommentaattori Joe Roganin podcastissa. Iron Mike lempinimellä tunnettu Tyson nousi vuonna 1986 vain 20-vuotiaana kaikkien aikojen nuorimmaksi ammattinyrkkeilyn raskaan sarjan maailmanmestariksi, kun hän tuhosi hallitsevan WBC-liiton mestarin Trevor Berbickin kahdessa erässä. Lyhyen aikaa Tysonin alkuperäisen valmentajan Cus D’Amaton apulaisena toiminut Atlas väittää Tysonin olleen heikko jo mestariksi noustessaan.

– Hänellä oli tapana piileskellä seinien välissä, että häntä ei kiusattaisi. Minä olen sitä mieltä, että niin tekemällä piileskelee koko loppuikänsä. Näin minä uskon, Atlas sanoi.

Raskaan sarjan maailmanmestariksi kahteen otteeseen noussut Tyson lopetti uransa vuonna 2005 saldolla 50 voittoa ja kuusi tappiota. Atlasilla on kuitenkin täysin oma tulkintansa Tysonin tilastoista.

– Minun mielestäni se on 0-5. Minulle tappelu ei ole tappelu ellei siinä ole vastarinta ja jotain mitä pitää ylittä. Muuten se on vain urheilullinen koitos, näytös. Tysonin lahjakkuus ja fyysiset kyvyt olivat niin vakuuttavia, että hän ei joutunut koskaan koetukselle. Oliko varastossa mitään sisällä? Sitä emme tiedä, Atlas sanoi.

– Viisi kertaa hänellä oli edessään todellinen tappelu ja jokin haaste, joka selvittää. Ja hän epäonnistui jokaisella kerralla, Atlas jatkoi.

Atlasin mukaan Tyson osoitti heikkoutensa muun muassa kuuluisassa toisessa tappiossaan Evander Holyfieldiä vastaan. Ottelu päättyi Tysonin hylkäämiseen, kun hän puraisi palan Holyfieldin korvasta. Atlasin mukaan tämä oli Tysonille tapa päästä pois ottelusta, jota hänellä ei ollut mahdollisuutta voittaa.

– Tyson oli vahvin kaveri mitä ikinä on nähty, mutta hän oli myös heikoin ihminen mitä maailmasta löytyy, Atlas tylytti.

Lähde: Ringnews24.