Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kehui joukkojaan Puerto Rico-trillerin jälkeen: ”Tämä osoitti meidän joukkueesta isoa henkistä voimaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomen miehet ottivat voiton Puerto Ricosta lentopallon MM-kisoissa, mutta eivät saaneet sitä helpolla. Puerto Rico taisteli täydet viisi erää, mutta taipui lopulta luvuin 2-3 (19-25, 23-25, 29-27, 25-21, 10-15). Jatkopaikka voi ratketa jo tänään Bulgaria-Kuuba-ottelussa, jos Bulgaria voittaa pelin.

Varnassa pelatun ottelun alku oli Suomen hallintaa, mutta kolmannen erän tappio jatkopalloilla sai Puerto Ricon peliin lisäpotkua. Joukkueen huikea hakkuri Maurice Torres piti Puerto Ricoa voittotaistelussa mukana neljä erää, mutta viidennessä erässä Torreskaan ei pystynyt enää kääntämään Suomen hyvää alkua Puerto Ricon voitoksi. Torres teki ottelussa kaikkiaan 37 pistettä eli melkein puolet joukkueensa pisteistä.

Vaihdosta kentälle tullut yleispelaaja Niko Suihkonen nousi viidennen erän hahmoksi hyvillä suorituksillaan.

– Oli mukava tulla kentälle ja annoin vaan mennä. Oli hienoa voittaa tämä peli. Eihän sitä voi vaan kuin unelmoida, että on mukana tällaisessa. Sanattomaksi vetää, Suihkonen sanoi.

– Ensimmäinen ja toinen erä oli meiltä hyvää peliä ja onneksi parin huonomman erän jälkeen nostettiin taas tasoa ratkaisuerään.

– Viidenteen erään lähdettäessä valmentaja sanoi vaan, että lähdetään aggressiivisesti pelaamaan. Niin kuin kahdessa ensimmäisessä erässä. Ja hyvinhän se meni. Todella hienoa, jos tästä jatkoon mennään ja sehän meillä oli tavoitteenakin.

Suomen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoi joukkueen keskittyneen peliin hyvin.

– Me pelattiin erinomaista lentopalloa kolme erää, mutta tämä taas näytti, että pelit ei lopu ennen kuin ne on loppu. Tämä 3-2-taistelu kasvattaa varmasti taas joukkuetta enemmän kuin jos olisimme voittaneet suoraan 3-0, Sammelvuo sanoi.

– Kyllä tämä osoitti meidän joukkueesta isoa henkistä voimaa, että noustiin viimeiseen erään taas takaisin hyvälle tasolle. Pelaajat tukivat siinä hienosti toisiaan.

– Puerto Rico on joukkue, joka kaivaa ja puolustaa ja jatkopallot passataan aina hakkuri Torresille.

Suomi aloitti seitsikolla Eemi Tervaportti, Urpo Sivula, Elviss Krastins, Sakari Mäkinen, Sauli Sinkkonen, Markus Kaurto ja Lauri Kerminen.

Puerto Rico pyristeli avauserässä tiukasti Suomen tuntumassa 14-15-tilanteeseen saakka, mutta sitten Suomi alkoi repiä eroa ja vei erän lopulta selkeästi 25-19. Mäkinen oli liekeissä ja saalisti peräti kahdeksan pistettä.

Suomi taisteli hienosti toisenkin erän voiton, vaikka Puerto Rico pisti kovasti kampoihin. Tommi Siirilän tulo kentälle aivan erän lopussa oli huikea. Kolme nopeaa tappohyökkäystä ja erän päättänyt torjunta suorituksen kruununa. Erä Suomelle 25-23.

Puerto Rico ei luovuttanut kahden hävityn erän jälkeen vaan päinvastoin taisteli rajusti ja rutisti lopulta kolmannen erän voiton jatkopalloilla 29-27. Torres teki erään huikeat 13 pistettä.

Puerto Rico vei myös neljännen erän. Nyt kolmatta selvemmin luvuin 25-21.  Ratkaisuerään Suomi sai upean alun ja piti johdon loppuun (15-10) asti.

 

Suomen pistemiehet

Elviss Krastins 18

Urpo Sivula 16

Sakari Mäkinen 15

Sauli Sinkkonen 13

Niko Suihkonen 9

Tommi Siirilä 7

Eemi Tervaportti 4

Markus Kaurto 2

Lähde: Lentopalloliiton tiedote

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS