Suomi lähti telineistä hitaasti miesten MM-kisoissa Irlannissa. Ensimmäisen päivän jälkeen Suomi on vasta sijalla 46 yhteistuloksella +3. Joukkueen tulokseen laskettiin Matias Honkalan (72) ja Veeti Mähösen (75) kierrokset. Sami Välimäen putit kiersivät reikää, tuloksena 76 lyöntiä.
Puoliltapäivin Montgomerie Coursella startanneet suomalaiset aloittivat kierroksensa hermostuneesti. Griiniosumat olivat harvassa, ja jokainen joutui yrittämään pelastamaan pareja lähipelillä. Tuulen yltyminen vaikeutti entisestään mailavalintoja.
– Aamulla joukkueessa vallitsi odottava tunnelma, että pitäisi jo päästä kentälle. Alku näytti kuitenkin selvästi hermostuneelta meiltä, päävalmentaja Fredrik Jendelid kertoo.
Ryhtiliike tapahtui etuysin lopussa – Veeti Mähönen ja Matias Honkala molemmat upottivat birdiet 8.väylälle, ja Honkala vielä 10 metrisen birdien 9.väylälle.
Takaysin puolessa välissä Suomi oli yhteistuloksessa -2, joka oli iltapäivän haastavampien olosuhteiden parhaimmistoa Montgomeriella. Viimeiset kolme reikää kuitenkin osoittautuivat joukkueelle kohtalokkaiksi, sillä ne Suomi pelasi yhteensä +6.
Mustin hetki osui 17.väylällä, jossa Mähösen loistonousun romutti triplabogi. Lyhyellä par3-väylällä alamäkeen pallo lensi yli griinin ja katosi pitkään heinikkoon.
– Heikko fiilis jäi kierroksesta. Pelasin hyvin 16 väylää, mutta lopetus oli synkkä. 17.väylän lyönnissä ei ollut vikaa, se ei vain ottanutkaan tuuleen ja lensi pitkäksi, Mähönen tiivisti.
Joukkueen parhaan tuloksen pelannut Matias Honkala ei lannistunut, vaan käänsi jo katseen huomiseen.
– Tänään kenttä rankaisi, jos oli vähänkään heikompi lyönti. Huomenna kova kierros niin ollaan takaisin pelissä!
Kapteeni-fysio Matti Lindholm keskittyy illalla huoltotoimenpiteisiin
– Nyt voidaan vaan keskittyä siihen, että huomenna ollaan tikissä. Palautuminen käyntiin, lyhyt treeni, ruokaa ja lepoa.
Torstaina Suomi pelaa helpommalla ja lyhyemmällä O’Meara Coursella heti ensimmäisenä kello 9.45 Suomen aikaa. Birdiejä on varmasti tarjolla, mutta etenkin griiniosumia joukkueen täytyy saada lisää.
Eisenhower Trophyn kärjessä on Tanska tuloksella -12. Toisena on kotiyleisön iloksi vahvasti aloittanut Irlanti tuloksella -10, lyönnin päässä kolmatta sijaa jakavat Sveitsi ja Intia.
Lähde: Golfliiton tiedote