Suomen miehet pettyivät suoritukseensa golfin MM-kisoissa

© Kuva: Getty Images
MM-kisojen finaalipäivä alkoi Irlannille tyypillisesti sateisena. Suomi pelasi jo kolmatta päivää putkeen aamun ensimmäisessä lähdössä klo 7.45, joten aikaiset herätykset tulivat joukkueelle tutuksi. Lauantain pelaaminen oli tasaista ja ajoittain tahmeatakin eivätkä birdiet uponneet haluttuun tahtiin. Lopputulokseksi taululle lyötiin -2, joten yhteistuloksella -4 Suomi nousi sijalle 37.
Parhaiten sadekelin ja Montogomerie Coursen haasteet selätti Sami Välimäki, 69 (-3). Välimäki lopetti MM-kisat upeaan 20 metriseen eagleen 18. griinillä.
– Tosi peruspeliä tänään. Onneksi tuli muutama hyvä upotus ja yksi up&down 100 metristä, joilla sai virheitä siloteltua. Viimeinen väylä tietysti lämmittää. Nousujohteiset kisat, Välimäki kertoi.
Välimäki nousi samalla joukkueen parhaaksi, -4. Kisan henkilökohtaisissa tuloksissa hän oli t67.
Toinen joukkueen tulokseen otettu kierros oli Matias Honkalan 73 (+1). Veeti Mähönen pelasi 74 (+2).
Sade oli pehmittänyt Montgomerien griinit, eikä kenttä pelannut niin links-tyylisenä kuin aiemmin viikolla. Haastavien lipunpaikkojen lisäksi piti varoa liiallista alakierrettä lähestymisissä, sillä liikaspinni johti helposti pallojen valumiseen ulos griineiltä.
 
Kärjessä tiukka kamppailu
Eisenhower Trophya pääsi nostamaan lopulta Tanska (-39), joka kiri takaa ohi. Joukkueensa voittoon siivittivät vasta 17-vuotiaat kaksoset, Nicolai ja Rasmus Hojgaard, jotka pelasivat turnauksen -15 ja -16. MM-hopeaa otti USA jääden lyönnin päähän, pronssille nousi Espanja tuloksella -36.
 
Kokonaisuudessaan MM-kisat olivat pettymys
Suomen miehet olivat luonnollisesti pettyneitä suoritukseensa. Kahden vuoden takainen 30.sija Meksikosta ei parantunut, vaikka tavoitteet olivat asetettu korkealle. Eri pelaajilla vähän eri osa-alueet tökkivät, mutta yleisesti tuloksen teko oli kisapäivinä vaikeata.
”Alku oli liian surkea kaikilta, siihen tämä kaatui”, kaikki kolme pelaajaa totesivat.
On selvää, että Suomi alisuoritti potentiaaliinsa nähden.
”Huomattavasti alle sen tason, mihin joukkue pystyi Saksan EM-kisoissa. Onnistumiset eivät ruokkineet toisiaan, vaan pelihuumori oli välillä kateissa. Homma ei lähtenyt etenemään omalla painollaan”, kapteeni Matti Lindholmkommentoi.
Eniten kärkeen nähden Suomi hävisi par5-väylillä ja virheiden eli käytännössä bogien määrässä. Myös birdiejä laskettiin vain 44 kappaletta, mutta se selittyy par5-väylien heikoilla tuloksilla. Suomi pelasi par5-väylät -7, voittajajoukkue -24.
”Emme aina yltäneet kahdella griinille, ja wedget jäivät liian kauaksi birdieille”, päävalmentaja Fredrik Jendelid analysoi.
”Lisäksi joukkueen tuloksiin laskettiin 31 virhettä, kärjessä niitä oli vain 12 – se on jo 19 lyöntiä. Virheet tapahtuvat joko huonosta pelisuunnitelmasta tai huonoista lyönneistä, meidän tapauksessamme enemmän jälkimmäisestä.”
Suomen pelin vahvuudet olivat puttaamisessa ja hyvässä pelisuunnitelmassa. Myös joukkuehenki jatkui tiiviinä.
”On osa pelaajan kehitystä pystyä käsittelemään turhautumista, kun peli ei kulje. Tällä viikolla se ei kulkenut, mutta on opittava jättämään huono lyönti taakseen ja jatkamaan matkaa”, Pasi Purhonen kiteytti.
Lähde: Golfliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.