Suomen ykköspelaaja Olli Tuominen oli ykkönen squashin ammattilaisturnauksessa Helsingissä.

Loppuottelussa kaatui maajoukkuekaveri Miko Äijänen suoraan 3-0.

Tuominen pelaa nykyisellään harvakseltaan kotimaassa, mutta nyt kansainvälinen kaavio ja aikataulujen sopiminen toi pitkäaikaisen ykköspelaajamme jälleen kotikentälle näyttämään taitonsa.

Tuominen kukisti matkalla loppuotteuun ensin Juho Halosen, ja sen jälkeen Nuutti Ruokankaan, molemmat 3-0. Välierissä Englannin Michael Andrews pisti Tuomiselle jo kovasti kampoihin, mutta erät silti suomalaiselle 3-0.

Kaavion toisella puolella Äijänen raivasi välierässä tieltään Saksan Willi Wingelsdorfin suoraan 3-0.

Loppuottelusta odotettiin tiukkaa vääntöä – olihan Äijänen pelannut viime aikoina lupaavasti ja välillä jopa voittanut Tuomista harjoitusotteluissa. Ensimmäinen erä lähtikin tasaisissa merkeissä ja Äijänen pääsi kiinni jo eräpalloon. Tuominen selvitti sen kuitenkin rutiinillaan ja sen jälkeen peli oli yhtä maalia Äijäsen uskon rapistessa. Toinen ja kolmas erä Tuomiselle 11-1 ja ottelu reilussa puolessa tunnissa 3-0.

– Vaikka ensimmäinen erä olikin numerollisesti tiukka ja Mikolla oli eräpallokin, niin tuntui, että se oli kuitenkin hallinnassa. Tein itse vähän tyhmiä virheitä ja tiesin, että kun alan osumaan vähän paremin maaleihin, niin ei ole hätää, Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Olli Tuomisen kausi jatkuu alkavalla viikolla Ranskassa Nantesissa, missä pelataan 30 000$ ammattilaisturnaus.

Lähde: Squashliitto