MM-kisoihin valmistautuva Suomen miesten maajoukkue kukisti Japanin Leppävirralla pelatussa maaottelussa tiukasti 3-2 (13-25, 25-19, 25-22, 21-25, 15-12).

Vaisun avauserän jälkeen Suomi heräsi taistelemaan ja Japanin MM-kisajoukkue joutui taipumaan isäntien tehokkaan pelin edessä. Suomi ja Japani kohtaavat toisen kerran heti sunnuntaina klo 16 Kuopio-hallissa.

– Voitto oli tärkeä tietysti koko joukkueelle. Se tuo itseluottamusta jatkoon. Vaikean ensimmäisen erän jälkeen saatiin syöttövastaanottopeli kasaan, päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kertoo.

– Myös torjuntapeli tiivistyi ja puolustuspeli alkoi toimia. Kun puolustuksia alkaa saada, niin sehän nostaa henkeä koko joukkueessa.

– Hyvässä suunnassa ollaan ja kunto on nousussa kohti MM-kisoja. Sunnuntaina on vielä toinen peli Japania vastaan ja on hyvä, että heiltä ei saada mitään ilmaiseksi, Sammelvuo sanoo.

Suomen avauskokoonpanossa Japania vastaan passarina oli Eemi Tervaportti, hakkurina Urpo Sivula, yleispelaajina Elviss Krastins ja Niko Suihkonen, keskitorjujina Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen sekä liberona Lauri Kerminen.

Siirilä ja Sinkkonen olivat kovassa vireessä ja saalistivat molemmat 14 pistettä eli eniten joukkueessa. Sivula jäi pisteen päähän. Joukkueen parhaana palkittiin Tervaportti. Suomi vei torjunnat 14-7, mutta Japani ässäsyötöt 11-5.

Avauserässä Suomi ei saanut peliään käyntiin ja Japani vei erää vastustamattomasti. Siirilä oli kolmella pisteellään Suomen tehokkain, kun taas Japanilla kolmen ja neljän pisteen pelaajia oli neljä. Antti Ronkainen tuli vaihdosta Suihkosen tilalle.

Toisessa erässä Suomen peli alkoi luistaa. Siirilän lisäksi myös Sivula ja Sinkkonen löysivät tehoja. Molemmat keskipelaajat ottivat mukavasti torjuntoja.

Sivula teki seitsemän pistettä kolmannessa erässä ja koko joukkue iski peräti 19 hyökkäyspistettä. Suomi taisteli hienon erävoiton.

Tasaisen ottelun neljäs erä kääntyi vuorostaan Japanille, joka nyt hyökkäsi suomalaisia tehokkaammin.

Viidennessä erässä trilleri huipentui Suomen eduksi. Suomi otti erässä neljä torjuntapistettä.

Suomen miehet lähtevät ensi viikon torstaina Varnaan, missä MM-kisojen avausottelussa sunnuntaina vastaan tulee isäntämaa Bulgarian.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote