MM-kisojen kolmas pelipäivä, turnauksien perinteinen Moving Day, alkoi kauniissa ja kuulaassa säässä. Toista päivää peräkkäin ensimmäisessä ryhmässä startannut Suomi ei kuitenkaan kylmästä aamusta 6 asteen lämpötilassa kangistunut, vaan pelasi parhaan päivänsä. Revanssi O’Meara Coursesta toi yhdeksän lyönnin parannuksen eiliseen, yhteistulos -7. Kokonaistuloksella -2 Suomi nousi sijalle t38.

Suomen hyökkäystä johti Sami Välimäki, 69 (-4), jolla erityisesti jäi eilisellä kierroksella hampaankoloon.

– Lipunpaikat olivat tänään haastavammat, mutta puttaaminen oli parempaa ja lyöminen tarkempaa. Suurin ero tuli kierroksen keskivaiheilla, jossa eilen hyydyin – tänään tein pari birdietä, yhteensä kuusi birdietä viimeistellyt Välimäki tiivisti.

Toinen joukkueen tulokseen laskettu kierros oli Matias Honkalan 70 (-3). Honkala teki alkuväylille kaksi bogia, mutta sai ennen puoltaväliä itsensä hereille. Toinen ysi meni neljä alle parin, viimeisellä viheriöllä putti jäi vielä roikkumaan reunalle.

– Löin loistavan rautalyönnin omalle 7. väylälleni, ja siitä alkoi kirivaihde löytyä. Puttien upotessa fiilis kasvoi, ja birdiejä alkoi tulla, Honkala kertasi.

– Tämä oli hyvä päivä ja ryhtiliike. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämän pitäisi olla meille normaali päivä. Huomenna jatketaan toinen samanlainen, ja kivutaan ylemmäs tulostaululla, päävalmentaja Fredrik Jendelid tiivisti.

Joukkuepalaverista uuteen lentoon

Eilen illalla joukkuepalaverissa käytiin läpi kahta ensimmäistä päivää, ja syitä tulosten tahmeuteen. Uuteen nousuun lähdettiin jokaisen asennetta tarkistamalla ja itseluottamusta vahvistamalla. Lainaus ”Eagles sometimes fly low, but chickens never fly high” kiteytti teeman loppupäiville – nyt on lentoon nousun paikka.

Toinen syy piristyneeseen peli-ilmeeseen saattoi olla kapteeni Matti Lindholmin pidennetty venyttelysessio pelaajille, joka avasi viimeisetkin lukot kropasta.

Kaikki suomalaiset kokivat jättäneensä kentälle lyöntejä, joten virtaa ja motivaatiota viimeiseen päivään varmasti riittää. Suomi pelaa viimeisen kierroksena Montgomeriella, ja tavoitteena on ottaa toinen harppaus tuloslistalla ylöspäin.

Kärjessä Uusi-Seelanti vahvisti asemiaan, ja on nyt kolmen lyönnin johdossa tuloksella -30. Toista sijaa jakavat Espanja, USA ja Thaimaa. Italia ja Tanska ovat kolmantena tuloksella -26. Kärkijoukkueet pelaavat huomenna helpompaa O’Meara Coursea, joten kuumalla kierroksella muutaman lyönnin takaakin voi nousta vielä nostamaan Eisenhower Trophya.

Lähde: Golfliiton tiedote